Azerbeidzjan

AZERBEIDZJAN

Samira Efendi voor Azerbeidzjan naar Rotterdam

Het zogenaamde land of fire Azerbeidzjan wordt op het Eurovisiesongfestival 2020 vertegenwoordigd door zangeres Samira Efendi.

Naar goede gewoonte heeft de plaatselijke omroep weer intern gekozen voor kandidaat en lied. De keuze viel op Samira Efendi, een zangeres die al enkele jaren aan de muzikale weg timmert. Ze maakte het nieuws zelf bekend via Instagram, en later werd het bevestigd op Eurovision.tv. Haar lied wordt ‘op een later moment’ bekendgemaakt. De deadline voor inzendingen ligt op maandag 9 maart.

Vijf pogingen 

Omroep İctimai heeft ook bekendgemaakt wie achter de schermen de concurrenten waren van Samira. Laman Dadasheva, Elvin Novruzov, Jabrail Rasulov en Riad Abdulov grijpen naast het ticket richting Rotterdam. Efendi overtuigde een interne, internationale jury bestaande uit muziekexperten, journalisten, producers, tekstschrijvers en medewerkers uit de tv-wereld. Deze zangeres is een volhouder want dit was haar vijfde poging om voor Azerbeidzjan op het Songfestival te zingen. De liedjeswedstrijd is niet de eerste competitie waar ze aan zal deelnemen. Zo werd ze al derde in The Voice of Azerbaijan.