België

BELGIE

Dit denken de fans over Songfestivalinzending Hooverphonic

Omdat wij altijd nieuwsgierig zijn naar de reacties van de fans over onze Songfestivalinzending, hebben we net zoals vorig jaar een aantal reacties gesprokkeld op Facebook en Twitter. We hebben zowel reacties van nationale als internationale fans verzameld, waaronder van een aantal van onze lezers. De meningen zijn zoals dat altijd het geval is bij gelijk welk liedje verdeeld. Dit hebben jullie te zeggen over The Wrong Place voor België.

Nationale fans

Koen Decuypere

Nummers die plots openbreken zijn volgens mij niet hun handelsmerk. Er zijn nog wel nummers die eerder ‘vlak’ klinken van hen, zonder dat dat als negatieve kritiek bedoeld is. Dat ze dat voor het Songfestival ook niet veranderen, is trouw blijven aan hun eigenheid. De vergelijking met Release Me is begrijpelijk en The Wrong Place klinkt inderdaad beter. Of ze de finale hiermee zullen halen… dat is nog moeilijk te voorspellen als er nog maar 15 nummers gekend zijn. Sowieso mogen we trots zijn op deze kwaliteitsvolle inzending. Hopelijk erkennen de televoters en de juryleden in mei dat ook.

Steven Delarue

Een stuk beter dan ‘Release Me’, maar ik had op een refrein met wat meer punch gehoopt. Staging zal wel weer allesbepalend zijn in Rotterdam, maar ik ga ervan uit dat ze lessen hebben getrokken uit wat er met Sennek een paar jaar terug fout is gelopen. Dus ik ben hoopvol!

Simon de Burie

Topnummer! Hooverphonic brengt hun eigen sound en look. Hoe het zal scoren op het festival, weet niemand, maar ze kunnen alleszins fier zijn op dit nummer en de bijhorende videoclip.

Michel Troch

Very mainstream, kwalitatief niet slecht, maar springt er niet uit, grijpt niet naar de keel, gaat verzwolgen worden tussen de rest, vrees ik.

José Tavares

Zeeeeeeer goed!

Stefaan Geerts

Beter dan verleden jaar, maar ik zal het toch nog enkele keren moeten beluisteren. Het blijft zeker niet hangen na één keer beluisteren.

Cédric Zwerts

Quality song!!! Geike is back where she belongs! ?
Songfestival? Als Geike de interviews doet en er een mooie act bij is kan het toch scoren volgens mij.

Internationale fans:

Iemand anders verkiest dan weer net de inzending van vorig jaar:

Vertaling van de tweet hieronder: ‘Het vorige jaar zei mij niks, deze vind ik iets leuker, het is trouw aan hun stijl, maar het lijkt mij nog altijd plat en het einde is te abrupt. Alsof ze niet veel om een goed einde geven. Ik hou van het genre, maar ik mis dingen.’

‘Ik ben dol op het lied en de videoclip. Heel cool.’

Ook al houden mensen van het lied, ze zijn niet vergeten dat Hooverphonic vorig jaar niet meezong tijdens Love Shine a Light.