België

BELGIEMALMO 2024

Mustii voor het eerst op podium Songfestival 2024 in Malmö

Op dinsdag 30 april repeteerde Mustii voor het eerst op het Songfestivalpodium in Malmö. De pers is niet toegelaten om repetities bij te wonen, en dus baseren we ons in onderstaand verslag op het officiële liveblog vanuit de organisatie zelf.

Op basis van de omschrijving en de foto’s vanuit de EBU zien we dat het Belgische liveoptreden eenzelfde gevoel als in de videoclip wil capteren. We zien Mustii starten omringd door microfoons op een langzaam draaiend platform omgeven door rook. Op de led-muren en -vloeren worden afbeeldingen van wolken getoond.

(Lees verder onder de foto)

EBU – Corinne Cumming

We zien Thomas ‘Mustii’ Mustin in een openstaand wit hemd met daaronder een topje omgeven met edelstenen, waarbij subtiel met de belichting in de arena wordt gespeeld. Het is op het moment van schrijven niet honderd procent zeker dat dit ook zijn uiteindelijke outfit zal zijn.

(Lees verder onder de foto)

EBU – Corinne Cumming

In de laatste minuut van het optreden trekt Mustii naar het hoofdpodium om daar de grote climax van zijn nummer te brengen. Volgens het EBU-liveblog vibreren de beukende trommelgeluiden aan het einde door de vloer van de Malmö Arena.

In de eerste videbeelden is te zien hoe onze Belgische deelnemer met zijn hand meebeweegt op het dreigende ritme uit de laatste minuut. Dat probeerde Mustii ook al uit tijdens de preparties, waar hij naar eigen zeggen niet de beste optredens gegeven heeft.

We zien ook dat er enkele beelden uit de videoclip getoond worden. Vocaal lijkt het behoorlijk snor te zitten. Dat het Belgische optreden probeert indruk te maken, staat buiten kijf.

In onderstaande TikTok-snippet zie je de eerste videobeelden:

@eurovision Belgium has had its first rehearsal and it’s a multiple mic-drop from @Mustii 🇧🇪 #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision