Bulgarije

BULGARIJETURIN 2022

Bulgarije stuurt Intelligent Music Project naar Songfestival 2022

De overwinning van Måneskin lijkt Bulgarije geïnspireerd te hebben, want het land van Victoria en Kristian Kostov stuurt in 2022 een rockgroep naar het Songfestival in Turijn. Een supergroep, wordt het genoemd, met een aantal bekende namen.

Intelligence Music Project zal het land aan de Zwarte Zee vertegenwoordigen met het lied Intention, dat werd bekendgemaakt op een persconferentie. De groep kent een wisselende bezetting. De namen van de groepsleden zullen je wellicht onbekend zijn, de artiesten waarmee zij al gewerkt hebben niet. Zo hebben leden al samengewerkt met Michael Jackson, Eric Clapton, Black Sabbath, TOTO en Uriah Heep.

Bekend gezicht

De huidige frontman van de groep, die meegaat naar Italië, ken je misschien. Dat is zanger Ronnie Romero, momenteel ook de zanger van Richie Blackmore’s Rainbow. Songfestivalfans kunnen ook een bekend gezicht zien. Drummer Stoyan stond in 2007 al op het podium van de liedjeswedstrijd met Elitsa en Voda (5e in de finale) en in 2013 in Malmö nogmaals met Elitsa (geen finale voor Samo Shampioni). Andere leden zijn Bisser Ivanov, X-Factor-winnaar Slavin Slavchev, Ivo Stefanov en Dimiter Sirakov.

Persoonlijke strijd

Het lied is nog niet uit, dat wordt volgens de band op 5 december bekendgemaakt. De schrijver van het lied, Milen Vrabevski, zegt dat Intention gaat over de persoonlijke strijd in onze gedachten en geesten om uit te breken uit oude patronen van geloof en gedrag die ons tegenhouden.

Bekijk hieronder de vorige deelnames van Stoyan en een optreden van Intelligent Music Project met Ronnie Romero.

play
play
play