Duitsland

DUITSLANDROTTERDAM 2020UNCATEGORIZED

Duitsland gooit roer om en kiest intern, bekendmaking op 27 februari

Na ontevredenheid over de resultaten van de afgelopen jaren, besluit de Duitse omroep ARD dat het roer om moet. Voorheen werd de Songfestivalinzending gekozen door een gecombineerde jury- en publieksstemming tijdens een nationale finale. In 2020 selecteerden twee onafhankelijke jury’s de artiest en het lied intern.

De Duitse artiest en het lied waarmee hij of zij het land zal vertegenwoordigen zullen op 27 februari 2020 om 21.30 uur worden bekendgemaakt in een 45 minuten durende show: Unser Lied für Rotterdam (Ons lied voor Rotterdam). Barbara Schöneberger is weer van de partij als presentatrice. In onderstaande grappige video legt zij het nieuwe concept al uit.

Barbara Schöneberger präsentiert den Masterplan für den Eurovision Song Contest 2020. Damit es diesmal wieder heißt: "Germany – 12 Points!""Unser Song für Rotterdam" – alle Infos: www.eurovision.de

Geplaatst door Das Erste op Maandag 10 februari 2020

Thomas Schreiber, hoofd entertainment bij ARD, over de voorlaatste plaats in 2019:

Natuurlijk waren we niet blij met ons resultaat in Tel Aviv. In Rotterdam willen we het succes van 2018 proberen te herhalen. De nationale en internationale experts waren enthousiast over onze inzending en het zorgde voor een spannende competitie tussen een groep fantastische kandidaten. We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe selectiemethode zeer goed zal worden ontvangen en hopen natuurlijk op veel enthousiasme van de Songfestivalfans.

De jury’s

De Duitse publieke omroep NDR wees twee onafhankelijke jury’s aan die bepaalden wie, en met welk nummer, naar Rotterdam zal gaan. De ene jury bestond uit honderd Duitsers. De andere jury bestond uit twintig internationale muziekexperts die ooit in de nationale jury van hun thuisland hebben gezeteld.

In april 2019 werden ongeveer 2,26 miljoen Duitsers via social media uitgenodigd om deel uit te kunnen maken van de honderdkoppige jury. Uiteindelijk namen 1.5000 Duitsers deel aan de online voorselectie. In de aanloop naar het Songfestival in Tel Aviv werd aan deze groep gevraagd om van tien willekeurig gekozen inzendingen het resultaat te voorspellen. De honderd beste voorspellers werden hierna geselecteerd om plaats te nemen in de jury.

Nieuwe delegatieleden

NDR verwelkomt dit jaar ook twee nieuwe teamleden voor het Songfestival: Christian Blenker als teamleider voor ARD en Alexandra Wolfslast als het nieuwe delegatiehoofd.

Wieso gab es so lange keine Infos? Warum gibt es keinen Vorentscheid? Und was passiert eigentlich bei „Unser Lied für…

Geplaatst door Eurovision Song Contest Deutschland op Maandag 10 februari 2020

Christian Blenker over het selectieproces:

Onze twee jury’s bezitten veel muzikale ervaringen en hebben het Songfestivalinstinct. Door de nieuwe manier van selecteren krijgen we veel meer tijd om de act voor te bereiden. We hebben al een aantal ideeën ontvangen van internationaal succesvolle choreografen en staging professionals. De 600 andere deelnemers aan het selectieproces hebben ook zeker niet verloren. Sommigen onder hen zouden we graag volgend jaar opnieuw zien deelnemen.

Alexandra Wolfslast over waarom we zo lang moesten wachten op meer nieuws:

We weten dat vele fans ongeduldig zitten te wachten op meer informatie over de Duitse inzending, maar we hebben de tijd nodig om ons te concentreren op allerlei dingen die we moeten regelen voordat we naar Rotterdam vertrekken. We zijn allemaal erg vereerd dat we onze fantastische act eindelijk kunnen aankondigen op 27 februari.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival 2019

De twee dames van S!sters moesten vorig jaar helaas genoegen nemen met de voorlaatste plaats in de finale. Met nul punten van de kijkers. De zussen die eigenlijk helemaal geen zussen zijn, werden met het lied Sister een paar maanden ervoor gekozen via een nationale finale. Ondertussen bereikte ons ook het nieuws dat het duo niet langer samen verder gaat.