Denemarken

DENEMARKENLIVERPOOL 2023

Reiley wint Songfestivalvoorronde ‘DMGP’ in Denemarken

Reiley mag met het nummer Breaking my heart de Deense kleuren verdedigen in Liverpool. Tijdens Dansk Melodi Grand Prix traden acht artiesten aan. Punten werden voor 50% toegekend door een vakjury, voor 50% door het publiek.

Voor de show begon maakten zowel Eyjaa als Reiley evenveel kans om het Deense ticket voor Liverpool in de wacht te slepen. Althans volgens de bookmakers. Na hun optreden zakte het vrouwelijke duo echter snel naar de onderste regionen van het bookmakersklassement. Reiley werd dus de te kloppen favoriet.

Na een eerste stemronde kwamen Reiley, Nicklas Sonne en Micky Skeel als favorieten uit de bus. Nadat ze hun nummer een tweede keer mochten zingen, kon opnieuw gestemd worden.

Valse noten

Na een twee uur durende show, waarin de valse noten welig tierden, kon de gedoodverfde favoriet zijn leiderspositie waarmaken. Reiley is wereldwijd bekend van TikTok en heeft al concerten gegeven in onder andere Azië. Tijdens een van die concerten zou hij zijn winnende nummer van vandaag onder een andere titel gespeeld hebben en zo bijna gediskwalificeerd zijn geweest voor deelname aan DMGP. Reiley gebruikt net als The Olsen Brothers een stemvervormer tijdens het refrein van het nummer.

De volledige uitslag van vind je in onderstaande tabel.

#Deelnemer(s)NummerSuperfinalePlaats
1Frederik LeopoldStuck on You
2EyjaaI Was Gonna Marry Him
3Micky SkeelGlansbilledeF3
4Maia MaiaBeautiful Bullshit
5Nicklas SonneFreedomF2
6Mariyah LeBergHuman
7Søren Torpegaard LundLige her
8ReileyBreaking My HeartF1

Het winnende nummer kan je hieronder beluisteren.

play