Griekenland

GRIEKENLAND

Griekenland maakt datum nationale finale bekend (Update)

ERT, de Griekse omroep, heeft vandaag een datum vrijgegeven voor haar nationale finale, die zal plaatsvinden op donderdag 22 februari, en niet op vrijdag 16 februari zoals eerst werd aangekondigd.

Op 17 oktober vorig jaar, maakte ERT bekend, na twee jaar intern kiezen, opnieuw een nationale voorronde te houden waarin lied én artiest gekozen werden. Met zo’n acht muziekprofessionals gingen ze opzoek naar nummers met een Grieks karakter. Platenmaatschappijen werden opgeroepen deel te nemen. Na de deadline van 27 oktober ontving ERT twintig kandidaten van veertien verschillende lokale platenmaatschappijen.

Uit deze twintig kandidaten waren er in eerste instantie vijf die door gingen naar de finale. Uiteindelijk zijn er twee nummers gediskwalificeerd, omdat deze niet strookten met de vereisten en regels die waren opgelegd. Drie nummers zullen dan ook aantreden in de finale.

De finale zal plaatsvinden in de ERT-studio’s in Athene. De deelnemers zullen op voorhand videoclips opnemen van hun nummer, die ook zullen getoond worden tijdens de show. De winnaar zal gekozen worden via televoting. Meer nieuws over het verloop van de finale zal in de komende week naar buiten komen.

De drie kandidaten: 

  • Areti KetimeDon’t forget the Sun
  • ChorostalitesApo tin Thraki os tin Kriti
  • Gianna TerziTo oniro mou

Het platenlabel van de uiteindelijke winnaar zal moeten instaan voor alle kosten (staging, promo, video clip,…). Vorig jaar werd Demy intern gekozen om Griekenland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev met ‘This Is Love‘. Ze eindigde op de 19de plaats in de grote finale.