Ierland

IERLAND

Ierland kiest via nationale finale voor Songfestival 2022

Ook de Ieren zullen aanwezig zijn op de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival. Geen interne selectie voor 2022, wel een nieuwe nationale selectie waar het volk inspraak krijgt. Het is al van 2015 geleden dat de Ieren nog gebruik maakten van een nationale finale.

De afgelopen vijf jaar had de Ierse omroep RTÉ altijd de touwtjes in handen via een interne selectie. Na niet zo fantastische resultaten, inclusief twee laatste plaatsen, halen ze een oude methode van onder het stof. De aankondiging gebeurde gisteravond, vrijdag 17 september, in The Late Late Show. Daar werd ook meteen duidelijk dat die show in 2022 zal gebruikt worden om de inzending te selecteren, meer specifiek via The Late Late Show Song Contest.

De Ierse omroep windt er geen doekjes om en maakt duidelijk dat ze op zoek zijn naar iemand met een zekere ervaring. De omroep moedigt graag nieuw en jong talent aan, al vinden ze het Eurovisiesongfestival geen plek voor beginners of artiesten met weinig tot geen ervaring. De artiesten die zichzelf kandidaat willen stellen, moeten al enkele succesvolle nummers hebben geschreven en in het oog springen van de Songfestivalkijker. Wie aan deze eisen kan voldoen, heeft tot vrijdag 22 oktober de tijd om een inzending in te sturen.

Hier kan je nog eens genieten van de Ierse inzending van 2021:

play