Israël

ISRAEL

Israël: publiek kan kiezen uit maar liefst 16 liedjes voor Eden Alene

De Israëlische omroep KAN, in 2019 nog organiserende omroep van het Eurovisiesongfestival, heeft bekendgemaakt dat het een heus format zal organiseren om voor Eden Alene het beste lied voor Rotterdam 2021 te kiezen. Zij zal na de afgelasting van 2020 alsnog haar land officieel vertegenwoordigen.

KAN is nu al bezig productiemaatschappijen te zoeken om liedjes te schrijven voor Eden Alene. Van alle liedjes die de omroep toegestuurd krijgt, zullen er zestien geselecteerd worden. Daarna vindt online een eerste kwalificatieronde plaats, waarbij fans acht liedjes naar de halve finale kunnen stemmen. Die acht liedjes zullen dan op tv gebracht worden tijdens twee halve finales, niet noodzakelijk door Eden zelf. Uiteindelijk moeten er vier liedjes over blijven die door Eden gebracht zullen worden tijdens de finale, met de optredens zoals die er in Rotterdam uit zouden kunnen zien.

Lucy Ayoub

Tijdens de online kwalificatieronde zullen een professionele jury en het publiek elk hun top vier kiezen. Volgens Israëlische media zou Lucy Ayoub, een van de presentators van het Songfestival in 2019, de shows presenteren.