Litouwen

LITOUWENTEL AVIV 2019

Litouwen kiest op 23 februari

De Litouwers kiezen op zaterdag 23 februari volgend jaar hun inzending voor Tel Aviv. De inschrijvingen zijn geopend en lopen tot 10 december.

De omroep LRT opende de inschrijvingen met een mededeling op haar website. Artiesten kunnen zich solo of in groep inschrijven met of zonder song. Een aparte inschrijving loopt voor componisten en tekstschrijvers die met hun liedjes willen deelnemen. Een aantal apart ingezonden liedjes zal worden gekoppeld aan een te bepalen aantal artiesten die zich zonder song inschreven. Het Engelstalige reglement voor de voorronde is hier terug te vinden. De deadline voor alle inschrijvingen is 10 december.

De Litouwse voorronde is traditiegetrouw een lange zit, die meerdere opeenvolgende zaterdagavonden in beslag neemt. Het precieze aantal uitzendingen voor 2019 werd nog niet officieel meegegeven, maar de wedstrijd zal sowieso eindigen op zaterdag 23 februari. Als zoals in vorige jaren begin januari wordt gestart, zou dat op 5 januari zijn, met in totaal acht uitzendingen.

In Lissabon eindigde het Baltische land in de middenmoot in de finale. Zangeres Ieva Zasimauskaitė (foto) finishte twaalfde met de ballade When We’re Old.