Moldavië

MOLDAVIE

Dit is de Songfestivalinzending van Moldavië

Na een bizarre selectieprocedure heeft Moldavië een volwaardige inzending om naar Rotterdam te sturen. Jury en publiek hebben besloten dat Natalia Gordienko er Prison zal zingen op het Eurovisiesongfestival. Zij zal de Moldavische kleuren verdedigen in de tweede halve finale op 14 mei.

Tv-omroep TRM had in eerste instantie audities gehouden en ging op die manier zowel de kandidaat als het lied voor het Songfestival 2020 kiezen. Uiteindelijk veranderde TRM nog van koers: na de audities werden de beste negentien kandidaten weerhouden om deel te nemen aan Eurovision 2020, finala națională, juist ja, de nationale finale. Initieel ging het om twintig kandidaten maar eerder vandaag werd bekend dat Geta Burlacu (Moldavië 2008) zich terugtrok. Enkele andere oude bekenden, waaronder Pasha Parfeni ( Moldavië 2012) en Denis Midone ( Junior Eurovisiesongfestival 2012), waren ook van de partij maar moesten het onderspit delven. Parfeni werd tweede.

Uiteindelijk wist de laatste oude bekende de prijs weg te kapen. Natalia Gordienko, een zangeres die je mogelijks kent omdat zij in 2006 al op het Songfestivalpodium voor Moldavië verscheen, wist de nationale finale te winnen met het nummer Prison. Er was een duidelijke eensgezindheid  tussen jury en publiek aangezien ze het maximum van de punten (12) van beide kreeg.

Klinkende namen

Natalia komt met een geoliede machine naar Rotterdam. Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn. Die eerste tweede – ook wel het ‘dreamteam’ genoemd – werkten al mee aan verschillende succesvolle Songfestivalliedjes. Vorig jaar zorgde dit trio voor het liedje van Sergey Lazarev.

Zo klinkt het lied van Moldavië: 

play