Slovenië

SLOVENIETURIN 2022

Slovenië maakt kandidaten ‘EMA 2022’ bekend, finale op 19 februari

De Sloveense omroep RTVSLO heeft de deelnemers bekendgemaakt voor zijn voorronde EMA 2022, waarin de kandidaat van het land voor het Eurovisiesongfestival in Turijn gekozen wordt. Dat zal in twee halve finales en een finale gebeuren, met twintig deelnemende artiesten, op 5, 12 en 19 februari.

Zestien artiesten werden gekozen uit 127 inzendingen voor EMA, veertien andere voor EMA FREŠ, de wedstrijd voor nieuwelingen jonger dan 30 jaar. Vier van hen zullen uiteindelijk ook deelnemen aan EMA en maken zo ook kans naar het Songfestival te mogen gaan, met dan in totaal twintig deelnemers.

Andere wedstrijd

Bij de deelnemers nu al zeker van een plekje in EMA vinden we onder andere BQL (uit te spreken als be cool), dat al twee keer tweede werd in deze wedstrijd. Klara Jazbec nam in 2020 nog deel, ze werd toen gedeeld zevende. Anabel nam in 2018 deel. Verder zijn er nog twee artiesten met ervaring in een andere wedstrijd, Zala Smolnikar (Slovenia’s Got Talent) en Mia Guček (German Idol). EMA FREŠ loopt in een online stemming. Op 28 januari volgt nog een extra televisieshow, dan kennen we de laatste vier artiesten voor de Sloveense voorronde.

Op zaterdag 5 en 12 februari vinden twee halve finales plaats, met telkens tien kandidaten: acht uit onderstaande lijst en twee uit EMA FREŠ. Uit elke poule plaatsen er zes zich voor de finale van 19 februari, waarbij er telkens drie gekozen worden door het publiek en evenveel door een vakjury. In de finale, met twaalf kandidaten, wordt een traditionele combinatie van jury- en publieksstemming gebruikt om de einduitslag te bepalen. Diezelfde avond kiezen ook Kroatië, Malta, Noorwegen en San Marino hun kandidaten voor Turijn.

Bekijk de huidige deelnemerslijst:

 1. Anabel – Tendency
 2. Batista Cadillac – Mim pravil
 3. Bowrain & Brina – Čas je
 4. BQL – Maj
 5. David Amaro – Še vedno so lepa
 6. Eva Moškon – Kliki
 7. Gušti feat. Leyre – Nova romantika
 8. Hauptman – Sledim
 9. Jonatan Haller – Ozborje
 10. July Jones – Girls Can Do Anything
 11. Klara Jazbec – Chasing Dreams
 12. Le Serpentine – Tud teb se lahk zgodi
 13. Manouche – Si sama?
 14. Mia Guček – Independiente
 15. Vedran Ljubenko – H₂O Dieta
 16. Zala Smolnikar – V ogledalu