Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Creatief team Gustaph bekend: zij doen België schitteren in Liverpool

Het creatief team van onze Belgische Songfestivalhoop Gustaph is bekend. Zes mensen zullen samen met de zanger ondermeer de act, de styling, de visuals en de regie verzorgen. Een aantal van hen zijn geen onbekenden in de Songfestivalwereld. Zo zal Hans Pannecoucke opnieuw de regie van de Belgische inzending leiden en Walter Van Beirendonck de outfit ontwerpen.

Niet de minsten zullen Gustaph vergezellen in Groot-Brittannië. Hieronder de zes uitverkorenen.

  • Yves Ruth: creative director en choreograaf
  • Hans Pannecoucke: regisseur
  • Ignace D’Haese: light designer
  • Tom Eerebout: stylist
  • Roen Lommelen (links op de foto): regisseur van de videoclip en visuals voor de act
  • Walter Van Beirendonck: ontwerper van de outfit van Gustaph

Niet aan proefstuk toe

Hans Pannecoucke is alvast een klinkende naam in de Songfestivalwereld. In 2014 maakte Pannecoucke indruk als regisseur van de Nederlandse act van The Common Linnets, die knap tweede werden. Daarna verzorgde hij nog meermaals de regie van Nederlandse, Belgische en andere inzendingen, zoals bij Hooverphonic in 2021.

Ook Walter Van Beirendonck is niet aan zijn proefstuk toe op het Eurovisiesongfestival. Hij kleedde onze Belgische Eliot in 2019 en was natuurlijk de designer van Gustaphs outfit in de finale van Eurosong.

Stylist van Kylie Minogue en echtgenoot Gustaph

Ook de rest van de vestimentaire styling in Liverpool wordt ter harte genomen door een specialist. Niemand minder dan Tom Eerebout, stylist van ondermeer Kylie Minogue, zal ervoor zorgen dat Gustaph en de andere artiesten op het podium er piekfijn uitzien. Dat deed hij ook al voor Geike Arnaert, toen hij haar Songfestivaloutfit ontwierp.

Roen Lommelen, de echtgenoot van Gustaph, had al de visuals gecreëerd tijdens Eurosong 2023 en het is dan ook geen verrassing dat Lommelen op het Songfestival dezelfde rol zal innemen.

Act in Liverpool ‘next level’

Gustaph maakte het nieuws vanavond zelf bekend in het programma Play Café op Play 4. Hij lichtte enkel een tipje van de sluier rond zijn uiteindelijke act in Liverpool. ‘De act tijdens Eurosong was een stevige blauwdruk, maar het optreden in Liverpool wordt die blauwdruk next level. Het wordt nog een stuk dynamischer,’ liet hij optekenen. Over het aantal dansers en andere details hield hij de lippen vooralsnog stijf op elkaar.