Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Songfestival 2020 zoekt muzikanten voor symfonisch orkest

Het organisatiecomité van het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam heeft een oproep gedaan naar jonge talentvolle muzikanten om deel uit te maken van een symfonisch orkest dat tijdens de grote finale een ‘speciale uitvoering’ zal houden. De audities hiervoor vinden op 11 februari plaats in Amsterdam.

De organisatie is op zoek naar jonge professionele muzikanten en studenten (bachelor vanaf het 3e jaar en master) en werkt hiervoor samen met Codarts in Rotterdam, een kunsthogeschool. ‘Met deze audities geven we jong Nederlands muziektalent de kans om zich op een unieke manier te presenteren aan de wereld’, zegt de Head of Show van het Songfestival 2020, Gerben Bakker. ‘Met een bijzonder optreden door een groot symfonieorkest willen we laten zien wat Nederland op dit gebied in huis heeft, dus we roepen al deze jonge muziekprofessionals en -studenten op om zich bij ons te melden.’

Kandidaten zullen tijdens de auditie twee stukken moeten spelen, zonder begeleiding en liefst uit het hoofd. De volledige oproep is op de site van Songfestival.nl te vinden.

Het laatste live orkest op het Songfestival zagen we tijdens de openingsceremonie van het ESF 2015 in Wenen, waarin Conchita Wurst een hoofdrol speelde:

play