Algemeen

ALGEMEEN

Wat is jouw ultieme ‘Eurovision Summer Anthem’? Stem nu!

Het Songfestival 2024 is achter de rug en de zomerperiode is ingezet. Tijd voor een combinatie van onze favoriete liedjeswedstrijd en zomers plezier! Vanaf vandaag en tot en met 20 juni kun je via dit artikel stemmen voor de Eurovision Summer Anthems-top 50.

Een longlist van honderd zomers getinte Songfestivalsongs van vroeger en nu werd samengesteld en daarop kun je vanaf nu stemmen! Dat doe je zoals bij de ESC250 door je top tien te belonen met de traditionele Songfestivalpunten van een tot en met twaalf.

Meestemmen doe je door hier te klikken.

Wanneer uitgezonden?

Songfestival.be telt alle stemmen en de ‘lijnen’ sluiten op donderdag 20 juni, 12.00 uur Belgische tijd. De top-50 wordt twee keer uitgezonden. Eerst live op zaterdag 22 juni vanaf 17.00 uur Belgische tijd op de Britse studentenradiozender Nerve Radio. Kun je dan niet luisteren? Op zaterdag 29 juni vanaf 15.00 uur krijg je een herkansing op EFR12.

EFR12 zond vorig jaar voor het eerst ook onze ESC250 uit en zal dat eind dit jaar weer doen. Zowel daarbij als bij deze speciale zomerse lijst hoor je de Brit Joshua Dodd de lijst aan elkaar praten.

Dodd is ook de bezieler achter dit speciale project. De uitzending kadert binnen een 24-uur durende liveshow op Nerve Radio waarbij geld wordt ingezameld voor verschillende Britse goede doelen: Mind, The Teenage Cancer Trust, The Journey of a Lifetime Trust and Epilepsy Action.

#ESCSummerAnthems

Deel je stemmen op X/Twitter met de officiële hashtag #ESCSummerAnthems, en gebruik die natuurlijk ook om de lijst en (live-)uitzendingen te bespreken!

Songfestival.be zal de volledige top 100 van alle songs op de longlist delen na de live-uitzending van 22 juni.