België

BELGIEBOOKMAKERSMALMO 2024

België nu al zesde favoriet voor winst bij bookmakers

België is bij de bookmakers, nu al, de op vijf na grootste favoriet voor winst op het Eurovisiesongfestival 2024. Waar we vorig jaar nog moesten wachten tot de repetities om te stijgen bij de bookmakers, staan we nu op bijna drie maanden van het festival al in de top tien. Dé favoriet voor winst op dit moment is Oekraïne.

Laat ons even teruggaan naar het allerbegin. Toen de odds voor het Songfestival 2024 online begonnen komen. Toen, de ochtend van 14 november, stond ons land met Mustii nog op de 27ste plaats. Flash forward naar 12 februari, toen het lied nog altijd niet uit was.  Op dat moment was België 23ste, ondanks dat nog niks gebeurd was, net boven de Nederlander Joost Klein.

Niet voorspelling van eindrangschikking

Tot zondagavond, toen Tipik per ongeluk het lied speelde. Op 18 februari om 19 uur was ons land al 16e. Ongeveer een uur later was Before The Party’s Over onbedoeld al voor de hele wereld te horen. België steeg door naar de 11e plaats.

Dinsdagochtend kwam de videoclip dan uit. Meteen schoot België door naar de 7e plaats bij de bookmakers. Even was ons land zelfs op de 6e plaats terug te vinden, om dan even kort terug te vallen naar die 7e plaats. Op het moment van schrijven van dit artikel staat België nog altijd 6e, net voor het Verenigd Koninkrijk met Olly Alexander en net achter Zweden.

Ter verduidelijking: dit is niet de plaats die bookmakers voorspellen in de finale. Het gaat om de winstkansen. Vorig jaar schreven we trouwens een artikel over hoe bookmakers te werk gaan, hieronder de link daar naartoe.

Bookmakers: zo proberen ze uitslag Songfestival te voorspellen

Bron: Eurovisionworld