België

BELGIE

Dana Winner na 30 jaar carrière: ‘Songfestival wil ik overwegen’

Zangeres Dana Winner staat 30 jaar op het podium. Onze kersverse kandidaat Hooverphonic is 25 jaar bezig. Het Belang van Limburg vroeg daarom aan Dana of de VRT haar ooit ook mag vragen voor het Songfestival. ‘Ja, misschien kan ik daar die wereldhit scoren waar ik nog van droom’, zegt de Limburgse.

Dat Dana Winner best naar het Songfestival wil, wisten we eigenlijk al. Onze redactie polste in 2018, toen de naam van Sennek nog niet bekend was, naar haar intenties. ‘Ik denk wel dat ze dat wil doen’, zei haar manager Marc Brouwers toen. In Het Belang van Limburg gaat ze er nu dieper op in.

Wereldhit 

‘Als mijn agenda het toelaat en als ik een goed nummer zou mogen brengen dat ik eerst aan heel kritische mensen mag voorleggen, wil ik dat overwegen’, zegt ze. ‘Misschien is dat dan die kans op een wereldhit?’ Zo’n grote hit scoren is namelijk de grote droom van Dana.

‘Het gevoel hebben dat je iets creëerde dat in elke uithoek van de wereld wordt geapprecieerd, moet fantastisch zijn. Ik heb er een beetje van geproefd met mijn cover van One Moment in Time. Mensen uit Canada, Vietnam en Scandinavië hebben dat nummer ontdekt via Spotify en YouTube. Brazilianen laten weten dat ze naar mijn concert in de Lotto Arena komen.’ ‘Soms denken buitenlandse fans dat Dana de vroegere zangeres van ABBA was’, zegt haar manager.

Medley

Dana is ook fan van het Songfestival. Zo nam ze jaren geleden haar eigen versie op van Ik hou van jou van Maribelle, zingt ze tijdens concerten een medley van Songfestivalliedjes én niet te vergeten: in 2004 was ze juryvoorzitter in Vlaamse voorronde Eurosong.

De medley van Dana:

play