België

BELGIEMALMO 2024

Mustii na eerste generale repetitie in Malmö: ‘Gefrustreerd door technische problemen’

Morgenavond is het eindelijk zover. Dan zien we onze Belgische kandidaat Mustii aan het werk tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De blonde Brusselaar mocht deze namiddag de Malmö Arena in voor de eerste generale repetitie. Kort daarop strikte hoofdredacteur Jonathan de zanger voor een korte, maar krachtige eerste impressie.

‘Er waren best wel wat technische problemen met het platform‘, valt Mustii met de deur in huis. Het draaiend platform waarop de zanger staat – en waarvan wel meerdere artiesten dit jaar gebruikmaken – bleef na enkele seconden steken. Daardoor verliep de repetitie van de Belgische kandidaat niet zoals verhoopt, wat hem zichtbaar irriteerde. ‘Dit moet echt beter, ik hoop dat ze het dringend opgelost krijgen’, gaat de immer sympathieke zanger verder.

Los van het Songfestival beleeft de zanger de tijd van zijn leven in Malmö. ‘We hebben natuurlijk heel veel moeten repeteren, maar tijdens de vrije momenten ben ik al eens naar Kopenhagen geweest. Heel leuk!’, klinkt het enthousiast. Morgen bereidt onze vertegenwoordiger zich in alle rust voor op het grote moment. ‘Ik ga wat films bekijken en nog eens telefoneren met mijn vriendje‘, vertelt Mustii.

Morgenavond komt Mustii als twaalfde aan de bak tijdens de tweede halve finale, waarin we ook topfavoriet Zwitserland en onze Noorderburen aan het werk zien. Op de vraag of hij de concurrentie vreest, blijft de zanger op de vlakte. ‘Het is sowieso een halve finale van een zeer hoog niveau, maar iedereen is sterk in zijn of haar genre’, besluit Mustii diplomatisch.