België

BELGIE

Regi wil met Camille Dhont naar Songfestival

Hebben we onze Belgische Songfestivalkandidaat voor 2023 al? Als het van muziekmaker en dj Regi afhangt, dan hoeft de VRT niet ver te zoeken. Hij wil graag met zangeres en actrice Camile Dhont naar de liedjeswedstrijd. ‘Had Hooverphonic nu niet aan zet geweest, hadden we ons al kandidaat gesteld’, zegt hij.

Of Regi ooit ons land wil vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Die vraag stelde commentator Peter Van de Veire aan Regi live op MNM. Die laatste vertelde dat hij al verschillende keren gevraagd is om deel te nemen. ‘Als schrijver van het nummer zou ik het willen doen, maar ik wil daar niet zelf gaan staan. En ze hebben me al ‘honderdduizend’ keren gevraagd, met Milk Inc. bijvoorbeeld!’

Camille Dhont

Regi blijkt zelfs al iemand voor ogen te hebben om een Songfestivallied voor te schrijven: ‘Met Camille zou dat helemaal passen! Had Hooverphonic nu niet aan zet geweest, hadden we ons al kandidaat gesteld’, zegt hij. Volgens Peter Van de Veire is het alvast een ‘topidee’.

Maar wie is die Camille eigenlijk? Wel, als artieste is ze vooral bekend bij de jeugd, want Dhont is te zien in het erg populaire #LikeMe op Ketnet. Ondertussen timmert ze, samen met Regi, aan haar carrière als solozangeres. Met succes, want de Nederlandstalige danceliedjes Vechter en vooral Vergeet de tijd doen het heel goed op de radio en in de hitlijsten. De jongedame is daarnaast gezegend met een zeer sterke stem waarmee ze live weet te overtuigen. Oordeel zelf:

play
play