Duitsland

DUITSLANDMALMO 2024

Dit zijn alle kandidaten Songfestivalvoorronde Duitsland

Duitsland heeft beslist, Floryan neemt de laatste plaats in voor de Duitse Songfestivalvoorronde Das deutsche Finale 2024. Daarvoor moest hij vanavond Ich will zum ESC! winnen, de voorronde van de voorronde, met Scars. Zo zijn de negen kandidaten voor het uiteindelijke Duitse ticket naar Malmö bekend. De finale vindt plaats op 16 februari in Berlijn.

Behalve Floryan zijn dat de volgende kandidaten:

  1. Bodine Monet – Tears Like Rain
  2. Galant – Katze
  3. Isaak – Always On The Run
  4. Leona – Undream You
  5. Marie Reim – Naiv
  6. Max Mutzke – Forever Strong
  7. NinetyNine – Love on a Budget
  8. Ryk – Oh Boy

Bodine Monet is een Nederlands-Canadese die het in Duitsland probeert om op het Songfestival te geraken. Met haar hadden we al een interview. Ze zou dus naast Joost Klein de tweede Nederlander op deze editie kunnen worden. Max Mutzke  nam twintig jaar geleden deel aan het Songfestival. In Istanbul eindigde hij 8e met Can’t Wait Until Tonight. De familienaam van Marie kan je bekend in de oren klinken. Ze is de dochter van Matthias Reim, de zanger van Verdammt, ich lieb’ dich. Haar moeder is trouwens Michelle, die Duitsland in 2001 vertegenwoordigde in Kopenhagen en er met Wer Liebe lebt een achtste plaats behaalde.
Wijziging van omroep?

De zoektocht naar de Duitse Songfestivalinzending ligt mogelijk voor de laatste keer in handen van de NDR. Dit zou betekenen dat de organisatie weer op het bord van ARD terecht komt. Het behoort dan zeker tot de mogelijkheden dat één van de andere regionale omroepen, behorende tot de ARD, het stokje overneemt. Zo zou de MDR al interesse hebben getoond.

Minder succesvolle jaren

Duitsland heeft een aantal minder succesvolle jaren op het festival beleefd. Sinds 2015 eindigde het land vier maal als laatste in de finale. Zo ook vorig jaar. Lord of the Lost wist achttien punten binnen te slepen met het nummer Blood & Glitter. De laatste Songfestivaloverwinning dateert uit 2010. Lena won in Noorwegen met het nummer Satellite.

Beluister hier het lied waarmee Floryan het laatste ticket voor de finale wint.

Beluister hier alle andere inzendingen voor de Duitse finale.

play