Spanje

SPANJE

Negen liedjes in Spaanse Songfestivalvoorronde

In Spanje wordt de spanning rond de Songfestivalvoorronde van de talentenjacht Operación Triunfo nog wat opgevoerd. Er blijken niet vijf, maar negen songs in de running te zijn om de inzending van het land te worden.

In eerste instantie was gezegd dat de vijf overblijvende artiesten in OT elk een liedje zouden brengen in de liveshow volgende week maandagavond, waarin wordt beslist wie voor Spanje naar het Songfestival gaat. Daar blijken nog vier songs bij te komen. In de liveshow van gisteren werd zangeres Agoney uitgeschakeld ten voordele van Ana Guerra. Maar toch blijft ook Agoney nog in de race.

De vijf overblijvende artiesten, Alfred, Amaia, Miriam, Aitana en Ana Guerra, zullen wel degelijk elk een nieuwe song ten gehore brengen nu maandagavond. Maar daar bovenop komen drie duetten, waarbij ook de uitgeschakelde Agoney nog mag meezingen, en zal Camina deelnemen, een song gezongen door alle vijf overblijvende artiesten samen. De vijf liedjes van solisten, de drie duetten en het groepsnummer zorgen opgeteld voor negen songs in de race:

  • Alfred – Que nos sigan las luces
  • Miriam – Lejos de tu piel
  • Amaia – Al cantar
  • Aitana – Arde
  • Ana Guerra – El remedio
  • Agoney & Miriam – Mágia
  • Aitana & Ana Guerra – Chico malo
  • Alfred & Amaia – Tu canción
  • Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina

Een vertolking van Camina door alle zestien kandidaten van een OT-uitzending van eind december kun je hieronder bekijken. Voor de duidelijkheid: nu maandag wordt het lied dus enkel gezongen door de vijf overblijvende deelnemers, en zal het lied naar alle waarschijnlijkheid ook slechts drie minuten duren.

play

Big Brother-gewijs

Alle songs en hun tekstschrijvers worden in de loop van deze namiddag bekendgemaakt. Big Brother-gewijs kan het doen en laten van de artiesten in wording 24/7 worden gevolgd via livestreaming, waardoor de echte fans hen ook hun songs voor maandagavond kunnen zien inoefenen.

Nu maandag vindt dan de voorlaatste liveshow van OT plaats, die fungeert als Songfestivalvoorronde. De uitzending belooft net als de vorige nachtwerk te worden: de show start omstreeks 22.30 uur en zal een drietal uur in beslag nemen. Er komen twee rondes van televoting, per telefoon, sms en appstemmen. In eerste instantie wordt de top drie geselecteerd die doorgaat naar de superfinale. Daar bepaalt een tweede stemronde het winnende lied. Er is een vakjury, maar die geeft enkel commentaar en stemt niet mee.