Griekenland

GRIEKENLANDLIVERPOOL 2023

Griekenland stuurt Victor Vernicos naar Songfestival 2023

De Griekse kogel is door de orthodoxe kerk: omroep ERT maakte in haar avondjournaal bekend dat zanger Victor Vernicos (foto) in mei naar Liverpool afreist namens het Zuid-Europese land.

De interne selectie werd omgevormd tot een nationale finale die het televisiescherm niet haalde. Uit een open inschrijving die 106 kandidaten opleverde maakte een selectiecomité van de Griekse omroep ERT een shortlist van zeven gelukkigen. Een panel van Griekse burgers mocht vervolgens meestemmen samen met een jury. Exacte resultaten van de stemming werden niet vrijgegeven, wel is intussen de winnaar bekend, en dat werd dus Vernicos. Hij won van het duo Antonia Kaouri en Maria Maragkou en zangeres Melissa Mantzoukis, die eerder al naar de top drie van het eindklassement waren doorgestoten.

Lied later vrijgegeven

In Liverpool zal de zanger het lied What They Say brengen. Dat wordt pas op een later moment officieel vrijgegeven, al lekten inmiddels al flarden van het lied op sociale media. Songfestival.be deelt deze illegaal gedeelde beelden niet en wacht op de formele bekendmaking van de Griekse inzending voor Liverpool.

Leuk weetje: Vernicos heeft ook Deense roots. Na de Grieks-Noorse Amanda Tenfjord van vorig jaar, die 8e werd op het Songfestival in Turijn met Die Together, blijven de Grieken dus hun heil deels in Scandinavische oorden zoeken.

play