Nederland

NEDERLAND

Zangeres Krezip volgt Jan Smit op als Songfestivalcommentator Nederland

Jacqueline Govaert volgt Jan Smit op als Songfestivalcommentator in Nederland. De zangeres van popband Krezip zal samen met Cornald Maas het commentaar verzorgen tijdens de halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival.

Vorige maand liet Jan Smit weten te stoppen als Songfestivalcommentator. Vrijdag liet de Nederlandse omroep AVROTROS weten voor de zangeres te kiezen als zijn opvolger.

Wie is Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert maakt sinds afgelopen zomer ook deel uit van de selectiecommissie van de omroep. Als zangeres van Krezip scoorde ze in eigen land grote hits, waaronder I Would Stay. Net als bij onze bovenburen, behaalde dit nummer ook in ons land een nummer één positie in de hitlijst.

play

Reactie

De zangeres reageerde via een persbericht van AVROTROS: ‘Ik vind het een grote eer dat ik hiervoor gevraagd ben en vond het direct een heel goed idee! Mijn leven draait al zolang ik me kan herinneren om muziek en liedjes in welke vorm dan ook. Ik heb het Songfestival altijd gevolgd en gaf vrolijk commentaar, maar dan thuis vanaf de bank. Extra bijzonder dus om het dit jaar vanuit Malmö te mogen doen naast Cornald, ik kijk er enorm naar uit.’

Weer een vrouw in het commentatorhok

Ook Cornald Maas, die al twintig jaar actief is als commentator, heeft gereageerd: ‘Ik verheug me zeer op de samenwerking met Jacqueline. Ze is heel muzikaal, heeft een open vizier, kan goed analyseren en volgt het songfestival al jaren. Ook mooi: voor het eerst sinds 1977 zit er eindelijk weer een vrouw in het Nederlandse commentatorhok.’