Zweden

ZWEDENMALMO 2024

Kandidaten voor Zweedse ‘Melodifestivalen 2024’ bekend

De Zweedse omroep SVT heeft de kandidaten bekendgemaakt voor de volgende editie van Melodifestivalen, het jaarlijkse Zweedse nationale muziekfestival, in 2024 iedere zaterdag van 3 februari tot en met 9 maart. De wedstrijd staat bekend om zijn spectaculaire shows, diverse deelnemers en als de selectiemethode voor de Zweedse inzending voor het Eurovisiesongfestival.

Met de aankondiging van de namen voor Melodifestivalen 2024 neemt de opwinding onder muziekliefhebbers toe, aangezien het een showcase belooft te worden van enkele van de meest getalenteerde artiesten uit Zweden.

Het festival, dat bestaat uit verschillende voorrondes en een grote finale, heeft in het verleden een platform geboden voor gevestigde artiesten en opkomend talent om hun muziek en creatieve visie aan een breed publiek te presenteren.

Met een mix van genres, van pop en rock tot elektronische en alternatieve muziek, biedt Melodifestivalen een gevarieerd en boeiend kijkje in de Zweedse muziekscene.

Opvolger van Loreen

Melodifestivalen staat ook bekend om zijn opvallende podiumpresentaties, met indrukwekkende visuele effecten en creatieve uitvoeringen die het publiek jaar na jaar weten te verbazen. De combinatie van innovatieve podiumproducties en pakkende muziek zorgt ervoor dat het festival een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel de live aanwezige toeschouwers als de kijkers thuis.

De act van de winnaar is meestal ook de act die die artiest gebruikt op het volgende Songfestival. Die winnaar heeft trouwens de eer Loreen op te volgen en mag proberen de Europese liedjeswedstrijd een tweede keer op rij naar Zweden te halen. Het land zou daarmee alleen recordhouder worden.

Dit zijn de kandidaten, onderverdeeld per show, die een gooi doen naar de winst. Tegenover vorige edities zijn twee kandidaten meer toegelaten. De runner-ups van afgelopen editie, Marcus & Martinus, doen opnieuw mee en ook onder andere Dotter, Lisa Ajax en Danny Saucedo zijn bekenden. Twee kandidaten per heat gaan meteen naar de finale, de volgende twee krijgen een herkansing op het einde van de vijfde heat. Daaruit komen nog twee kandidaten, om met twaalf in de finale te staan.

Heat 1:

 1. Lisa Ajax – Awful Liar
 2. Elisa Lindström – Forever Yours
 3. Samir & Viktor – Hela världen väntar
 4. Smash Into Pieces – Heroes Are Calling
 5. Melinda Borglowe – Min melodi
 6. Adam Woods – Supernatural

Heat 2:

 1. C-Joe – Ahumma
 2. LIAMOO – Dragon
 3. Engmans Kapell – Norrland
 4. Dear Sara – The Silence After You
 5. Fröken Snusk – Unga & fria
 6. Maria Sur – When I’m Gone

Heat 3:

 1. Clara Klingenström – Aldrig mer
 2. Jacqline – Effortless
 3. Klaudy – För dig
 4. Cazzi Opeia – Give My Heart A Break
 5. Gunilla Persson – I Won’t Shake
 6. Kim Cesarion – Take My Breath Away

Heat 4:

 1. Lia Larsson – 30 km/h
 2. SCARLET – Circus X
 3. Albin Tingwall – Done Getting Over You
 4. Lasse Stefanz – En sång om sommaren
 5. Danny Saucedo – Happy That You Found Me
 6. Dotter – It’s Not Easy To Write A Love Song

Heat 5:

 1. Jay Smith – Back To My Roots
 2. Elecktra – Banne maj
 3. Chelsea Muco – Controlla
 4. Annika Wickihalder – Light
 5. Medina – Que sera
 6. Marcus & Martinus – Unforgettable

Met zijn lange geschiedenis (64 edities al), gevarieerde deelnemers en spectaculaire optredens belooft Melodifestivalen 2024 een muzikaal spektakel te worden dat de veelzijdigheid en het talent van de Zweedse muziekscene viert. Het festival blijft een hoogtepunt in de kalender voor zowel muziekliefhebbers als deelnemende artiesten en zal opnieuw een belangrijke rol spelen in het ontdekken en promoten van aanstormend Zweeds muziektalent.