Tel Aviv 2019 entrevues

TEL AVIV 2019 ENTREVUES

‘Stress? Ik weet zelfs niet wanneer ik de eerste keer moet repeteren’

Ondertussen is geweten dat Eliot een eerste keer repeteert op zondagochtend, als eerste. Een dag vroeger dan verwacht, de repetities beginnen namelijk een dag vroeger. Het is op het moment van publicatie een dag vóór het vertrek van Eliot naar Tel Aviv, waar de Belgische Songfestivalfans misschien wel even hard naartoe geleefd hebben als Eliot zelf. We konden hem vorige zaterdag, onverwacht, nog even interviewen bij de bekendmaking van de punten van OGAE België.

‘Ik voel me zelfzeker en kalm, zes dagen voor ik vertrek naar Tel Aviv. Op dit moment heb ik geen stress, maar dat zal wellicht volgende week wel komen wanneer ik daar zal zijn. Wanneer mijn eerste repetitie is? Ik heb geen idee,’ zegt Eliot ons. ‘Om geen stress te krijgen, zeg ik mensen mij niet te waarschuwen voor iets. Ik zal mij gewoon laten gidsen op het moment zelf. Ik wil niet weten wanneer ik moet repeteren.’ Een goede instelling van Eliot? Dat zullen we pas weten op het moment van zijn eerste optredens tijdens de repetities en tijdens zijn eerste halve finale.

Het is niet abnormaal dat nieuwe artiesten zenuwachtig zijn, kijk maar naar Blanche twee jaar geleden. Net als Eliot had ze nauwelijks podiumervaring, maar met een nummer dat door dezelfde man geschreven is als het lied van Eliot, heeft ze uiteindelijk België een vierde plaats bezorgd.

‘Ik weet alleen dat ik zaterdag vertrek, maar ik weet zelfs niet om hoe laat. Om negen uur ’s ochtends? Oké.’ Iemand moet Eliot toefluisteren wanneer zijn vlucht is. Gelukkig dat iemand het weet, hij zou anders misschien te laat in Tel Aviv opdagen! ‘Ik denk dat ik op zondag al een repetitie heb, maar ik ben niet zeker.’

Walter Van Beirendonck

Deze week werd bekendgemaakt dat Eliot op het podium gekleed zal worden door onze wereldbekende ontwerper Walter Van Beirendonck. Hoe voelt dat? ‘Het is een eer, omdat ik weet dat hij heel goed en heel bekend is. Ik heb nog niet de kans gehad hem te ontmoeten, maar ik heb gehoord dat hij fan is van mij. Ik kijk er dus echt naar uit hem te ontmoeten.’

Wie heeft beslist dat Walter Van Beirendonck voor de podiumoutfit van Eliot zou zorgen? Eliot zelf? ‘Nee, dat is een beslissing van de mensen van de styling, en Walter zelf zei ja.’

‘Misschien wel, misschien niet, misschien weet ik het niet,’ antwoordt Eliot geheimzinnig wanneer we hem vragen of hij op het podium in Tel Aviv iets gelijkaardigs zal dragen als op het podium van The Voice Belgique midden april, toen hij er zijn Songfestivallied live bracht en ook al een ontwerp van Walter Van Beirendonck droeg.

De staging

‘Tijdens deze laatste week in België voor afreis heb ik nog de allerlaatste repetities voor zang en choreografie.’ Daar gaan we nog even op in en verwijzen we opnieuw naar zijn optreden in The Voice Belgique. We zagen achtergrondzangeressen en twee mensen die een drum besloegen. Zullen we dat ook in Tel Aviv zien? ‘Het is wat je kunt verwachten, maar je zult zien.’

‘We zullen de drums dus terugzien?’ proberen we nog even. ‘Misschien wel, misschien niet,’ antwoordt Eliot opnieuw geheimzinnig. We zullen dus nog tot zondagochtend geduld moeten hebben voor we meer weten. De personen op het podium in The Voice waren mensen in dienst van het programma zelf, maar de kans bestaat dat zij meereizen naar Tel Aviv. Kunnen we dat interpreteren als een ja? Wat we zeker weten, is dat minstens één van de mensen op het podium een vrouw zal zijn.

Surie?

Is Surie, vorig jaar voor het Verenigd Koninkrijk op het Songfestival, een optie als achtergrondzangeres? Er zijn geruchten geweest dat zij, net als bij Loïc Nottet, zou optreden voor Eliot. Hij heeft haar alvast ontmoet in Londen, toen stond ze echter niet op het podium in Londen. Eliot bevestigt ons dat er minstens één achtergrondzangeres zal zijn, naast twee mannen, maar hij bevestigt noch ontkent dat Surie daarbij zal zijn. ‘Misschien kan ze nog mijn microfoon afpakken,’ verwijst hij grappend naar het incident tijdens Surie’s optreden in Lissabon volgend jaar.

Wat we geleerd hebben van het interview om nog even samen te vatten? Er zullen misschien drums op het podium te zien zijn, er zullen twee mannelijke achtergrondzangers zijn, minstens één zangeres, en die zangeres is misschien Surie. Bekijk het volledige interview hieronder:

play

Door beperkte technisch materiaal is het geluid van deze opname niet optimaal. Onze excuses hiervoor.