Turin 2022

TURIN 2022TURIJN INFO

Bekende namen treden op als intervalact tijdens Songfestival Turijn

Het Eurovisiesongfestival in Turijn nadert nu heel snel en af en toe komen we al iets te weten over hoe de shows eruit zullen zien. Zo zijn al een aantal namen bekend van artiesten die op zullen treden als intervalact tijdens een van de shows, waaronder drie bekende namen.

De bekendste naam onder de fans is ongetwijfeld Il Volo, dat zelf deelnam aan het Songfestival in 2015 en er voor Italië derde werd. Ook Diodato krijgt eindelijk de kans op het Songfestivalpodium op te treden. Hij had dat al in 2020 moeten doen, maar het festival werd toen geannuleerd.

Een andere naam is die van Benny Benassi. Misschien zegt de naam je niks meer, zijn lied Satisfaction was begin deze eeuw veel op de radio te horen. Ook de videoclip herinner je je mogelijk nog. Zowel Benassi als Diodato zullen tijdens de eerste halve finale optreden, Il Volo zal te horen en te zien zijn tijdens de tweede halve finale.

The Dance of Beauty

Tijdens de eerste halve finale zullen we The Dance of Beauty te zien krijgen, die de Songfestivalarena om moet vormen tot een gigantische disco. Op die manier wordt het geluid gevierd waarmee Italianen veel succes hadden buiten de eigen landsgrenzen, disco en housemuziek. Het is in dat thema dat Benny Benassi op zal treden samen met Dardust, die al liedjes produceerde voor onder andere Marco Mengoni (ESF 2013), Ermal Meta (ESF 2018) en Annalisa en Elodie (beide Sanremo). Hij schreef ook mee aan Soldi van Mahmood. Ook talent van buiten Italië komt optreden, met name Sophie and The Giants, bekend van Hypnotized (zie onderaan artikel voor video).

Rockin’ 1000

Tijdens de finale zullen we een rockgroep van maar liefst duizend muzikanten te horen krijgen. Laura Pausini, een van de drie presentatoren dit jaar, zal een medley van haar eigen liedjes zingen, te beginnen met haar debuut op Sanremo en eindigen met haar recentste lied Scatola. Uiteraard zal ook de recentste Songfestivalwinnaar Måneskin optreden en de eerste Italiaanse winnaar Gigliola Cinquetti. Om de intervalacts af te sluiten, zingt ook presentator Mika een lied dat het belang benadrukt de woorden liefde en vrede met elkaar te combineren.

play