Junior 2023

JUNIOR 2023

Stemming Junior Eurovisiesongfestival 2023 geopend!

Het Junior Eurovisiesongfestival 2023 vindt over exact twee dagen, op zondag 26 november om 16.00 uur, plaats in de Zuid-Franse stad Nice. Zestien landen zullen live vanuit het Palais Nikaïa strijden voor de overwinning. Ook dit jaar kan je opnieuw twee dagen van tevoren al stemmen op jouw favoriete liedjes. Dat betekent dat er vanaf nu (24 november, 20.00 uur) gestemd kan worden! Klik hier om direct door te gaan naar de stemming.

De 21ste editie van het Junior Eurovisiesongfestival staat nu écht voor de deur! Begin deze week waren we nog getuige van een prachtige openingsceremonie, vandaag richten we al onze aandacht op het spannendste deel van de Songfestivalweek: de stemming. Zoals de afgelopen zes edities van het kinderfestival altijd het geval was, wordt 50% van de punten verdeeld door een nationale jury van elk deelnemend land. Deze nationale jury bestaat uit drie professionals uit de muziekindustrie en twee kinderen met een leeftijd van 10 tot 15 jaar.

Naast de punten van de jury, heeft ook de kijker thuis een zekere inspraak. Bij het eigenlijke Eurovisiesongfestival gebeurt deze inspraak via televoting, bij de kinderversie van het festival werken we met een online voting platform. Ook voor Belgen en andere inwoners uit niet-deelnemende landen is deze online voting interessant, want ook zij kunnen online stemmen. De online stemming bestaat uit twee fasen.

Eerste ronde – Vrijdag 24 november 2023 om 20.00 uur

De eerste stemronde vangt aan op vrijdagavond om 20.00 uur en loopt tot zondagnamiddag 15.59 uur, een minuut voor de liveshow in Nice start. De stemming gebeurt via deze link. Om geldig te kunnen stemmen is het verplicht om de video met fragmenten van alle deelnemende liedjes te bekijken. Onderaan zijn alle deelnemers met hun volledige liedjes nog eens op een rijtje te vinden. Het is verplicht om op drie inzendingen te stemmen. Een interessant weetje voor onze Nederlandse lezers: het is ook toegelaten om op jouw eigen land te stemmen.

Tweede ronde – Zondag 26 november 2023

De kijker krijgt nog een tweede kans om te stemmen. Als alle zestien deelnemers met hun liedjes hebben opgetreden op zondag gaat de stemming opnieuw open. Je krijgt dan vijftien minuten de tijd om nog eens je stem uit te brengen. De manier van stemmen blijft hierbij hetzelfde zoals tijdens de eerste ronde en gebeurt nog altijd via deze link.

Daarna zullen alle stemmen van het publiek en de jury worden samengeteld waarna omstreeks 18.00 uur de winnaar wordt bekendgemaakt.

play

Advertentie