Israël

ISRAEL

EBU aanvaardt inzending Israël voor Songfestival 2024

Israëlische media melden dat de EBU de gewijzigde tekst heeft goedgekeurd voor de Israëlische Songfestivalinzending. Daarmee lijkt het land toch gewoon deel te nemen in Malmö.

Zoals we eerder schreven wordt Hurricane, het lied geschreven voor zangeres Eden Golan (foto), nu zondagavond voorgesteld op de Israëlische televisie. Het was echter nog niet zeker of de EBU die gewijzigde versie zou aanvaarden. Daar is nu verandering in gekomen, meldt het plaatselijke nieuwsmedium Ynet en wordt ook bevestigd door andere berichtgeving.

Een persoonlijke crisis

Op de al bestaande melodie van de oorspronkelijke song, October Rain, werd een nieuwe tekst geschreven. Het lied kreeg de titel Hurricane mee en gaat volgens Ynet over ‘een jonge vrouw die gered wordt uit een persoonlijke crisis’.

Recent sprak onder meer de Vlaams minister van Media zijn ongenoegen uit over de deelname van het land. ‘Een dergelijk prachtig, verbindend feest vieren samen met een deelnemer die op deze schaal het internationale humanitaire recht en de kinderrechten schendt, dat kan niet door de beugel’, klonk het bij minister Benjamin Dalle.

Israël is ingeloot om, samen met België en Nederland, deel te nemen in de tweede helft van de tweede halve finale, op donderdag 9 mei.

Israël op het Songfestival

Israël neemt sinds 1973 deel aan het Songfestival. Het land won tot hiertoe vier keer: in 1978 met A-Ba-Ni-Bi van Izhar Cohen & the Alphabeta, in 1979 met Hallelujah van Milk and Honey, in 1998 met Diva van Dana International en in 2018 met Toy van Netta.

Op het Songfestival 2023 in Liverpool werd Israël vertegenwoordigd door Noa Kirel. Unicorn eindigde 3e in de finale.

Schrijf je in voor onze Songfestival.be-quiz en win concerttickets voor Franse Songfestivalkandidaat Slimane! Alle info vind je in onderstaand artikel:

Schrijf je in voor 5e Songfestival.be-quiz en win tickets voor Slimane!

Advertentie