Luxemburg

LUXEMBURGINTERVIEWSMALMO 2024

Interview Tali: ‘Eer om diversiteit van culturen in Luxemburg te vertegenwoordigen’

Intussen is het bijna twee weken geleden dat Tali Luxembourg Song Contest won en dus ook het felbegeerde ticket richting Malmö. Songfestival.be strikte de jonge zangeres eerder deze week voor een interview en sprak met een zeer ontspannen Tali. We praatten over haar gevoel bij de eerste Luxemburgse deelname in 31 jaar, haar Israëlische roots, het creatieve proces achter haar Songfestivalliedje Fighter en over de plannen voor de komende weken en maanden.

Tali werd geboren in Israël, als dochter van een Israëlische moeder en een Peruviaanse vader. Lang woonde ze echter niet in Israël. Kort na haar geboorte verhuisden zij en haar ouders naar Chili. Later kwamen ze in Luxemburg terecht en intussen woont en werkt Tali eigenlijk in New York. Haar familie is wel in Luxemburg gebleven en ze heeft er de grootste tijd van haar jeugd doorgebracht. Ze ziet Luxemburg dan ook echt als thuis.

‘Diversiteit van culturen in Luxemburg vertegenwoordigen’

Tali heeft dus deels Israëlische roots en we vroegen haar naar haar gevoel rond de controverse die zich meer en meer rond de deelname van Israël aan het Songfestival hult. ‘Het is een hele harde situatie. Toch zou het Songfestival over muziek moeten gaan en niet over politiek’, vindt de zangeres.

‘Ik ga naar Malmö om er Luxemburg te vertegenwoordigen. Ik denk dat 50% van de Luxemburgse bevolking bestaat uit verschillende culturen. Ik ben in Israël geboren, heb in Chili gewoond, mijn vader is Peruviaans en ik woon in New York. Door alle culturen in mij vertegenwoordig ik dus écht de diversiteit aan mensen in Luxemburg‘, zegt Tali in het interview.

Verder licht de zangeres ook nog toe hoe Fighter uiteindelijk gekozen werd als inzending voor Luxembourg Song Contest, wat het liedje voor haar persoonlijk betekent en maakt ze ons ook benieuwd naar haar act in Malmö. Het volledige interview kan je hieronder bekijken.

play

Advertentie