Zweden

ZWEDENVOORRONDES 2020

Data en locaties ‘Melodifestivalen 2020’ bekend

De eerste kandidaat konden we al aan jullie voorstellen maar nu hebben we nog meer nieuws over Melodifestivalen 2020. De Zweedse omroep heeft de inschrijvingen geopend én laat ook weten waar en wanneer de halve finales en de finale zullen plaatsvinden. Het is dit jaar ook de zestigste keer dat Zweden deelneemt aan het Eurovisiesongfestival.

De zestigste editie van Melodifestivalen komt eraan en ze zijn er vroeg bij in Zweden. Op 24 augustus werd de eerste act, Amanda Aasa, bekendgemaakt. Nu weten we ook al waar en wanneer de halve finales en de finale zullen gehouden worden.

Oude vertrouwde steden 

Net al vorige jaren maken Malmö en Göteborg opnieuw deel uit van de geselecteerde steden. Stockholm zal opnieuw de finale mogen ontvangen. Tickets gaan in de verkoop vanaf 31 oktober 2019. Hieronder de exacte data en locaties.

  • Halve finale 1 – 1 februari – Linköping
  • Halve finale 2 – 8 februari – Göteborg
  • Halve finale 3 – 15 februari – Luleå
  • Halve finale 4 – 22 februari – Malmö
  • Herkansing – 29 februari – Eskilstuna
  • Finale – 7 maart – Stockholm

View this post on Instagram

#melfest20

A post shared by ✨ Melodifestivalen ✨ (@melodifestivalen) on

Inschrijvingen geopend

Zweedse zender SVT is helemaal klaar om een opvolger te zoeken voor John Lundvik, die vorig jaar vijfde werd in Tel Aviv. Inschrijvingen zijn geopend nog tot en met 15 september. Geïnteresseerden hebben dus niet zo heel veel tijd dit jaar. Er zullen achtentwintig kandidaten zijn in totaal, zeven per halve finale. De helft van de kandidaten worden uit de inzendingen gekozen, de andere helft komt op uitnodiging van de zender. Alle regels voor de inschrijvingen kan je hier eens rustig nalezen.

Meer aandacht voor vrouwelijke componisten

SVT benadrukt dat het zich dit jaar als doel stelt, dat minstens vijftig procent van de inzendingen geschreven is door of enkel een vrouw of een gemixt team van schrijvers. De omroep hoopt dat dit de genderdiverstiteit ten goede zal komen én een sterk signaal afgeeft naar de rest van Europa.

Bekijk hier het optreden van John Lundvik nog eens.

Advertentie