Zweden

ZWEDEN

David Lindgren presenteert ‘Melodifestivalen’ ook in 2018

Op een persconferentie van de SVT werd bekendgemaakt dat zanger en presentator David Lindgren solo de zes uitzendingen van Melodifestivalen 2018 aan elkaar zal praten.

Lindgren is verre van een nobele onbekende binnen de Zweedse songfestivalvoorronde. In 2012, 2013 en 2016 nam hij deel als zanger, en hij eindigde respectievelijk vierde, achtste en elfde in de finale. Vorig jaar was hij ook al presentator van dienst, maar toen samen met Clara Henry en Hasse Andersson. In 2018 doet hij het solo.

De Zweedse media hadden enkele weken geleden al correct ingeschat dat David Lindgren aangeduid ging worden, maar het boulevardmedium Aftonbladet kan nog een pittig detail voorleggen: Christer Björkman, de grote baas van Melodifestivalen, had eerst een bekende Zweedse komiek in het vizier om de shows aan elkaar te praten, maar van hogerhand werd beslist dat dat niet in de strategie paste die de omroep SVT voor Melfest voor ogen had.

Naar goede gewoonte vindt Melodifestivalen plaats over zes zaterdagavonden. Volgend jaar zijn er voorrondes op 3, 10, 17 en 24 februari, een herkansingsronde op 3 maart, en de uiteindelijke finale op 10 maart. De bekendmaking van de 28 kandidaten wordt over enkele weken verwacht.

Advertentie