Zweden

ZWEDENTURIJN 2022

Deze artiesten wagen dit jaar hun kans in ‘Melodifestivalen’

In Zweden zijn de artiesten bekendgemaakt die deelnemen aan Melodifestivalen 2022, in de hoop zo naar het Eurovisiesongfestival in Turijn te mogen. Zoals gewoonlijk zijn er wat bekende namen die opnieuw hun kans wagen, in de hoop op even veel of meer succes.

Laat ons meteen met de bekendste namen beginnen. Zo is er Omar Rudberg, hij waagde al eerder zijn kans met zijn boyband FO&O en solo. Naar het Songfestival kon hij nog niet. Momenteel is hij te zien in de Netflixhitserie Young Royals.

John Lundvik lijkt nog eens opnieuw naar het Songfestival te willen, na 2019. Ook Robin Bengtsson waagt opnieuw zijn kans en Melfest lijkt niet compleet zonder dat Anna Bergendahl deelneemt. Andere artiesten die nog eens zullen proberen op het podium van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld te staan, zijn Klara Hammarström, Linda Bengtzing, LIAMOO, Lisa Ajax en Malou Prytz.

Meerdere locaties

De andere helft van de deelnemende artiesten en de verdeling voor de halve finales wordt op een later moment bekendgemaakt. De shows voor Melodifestivalen vinden opnieuw op meerdere locaties plaats, met de finale in Stockholm op 12 maart. De presentatie is in handen van Oscar Zia, die zelf al drie keer deelnam, waaronder één keer als achtergrondzanger en twee keer solo.

Advertentie