Zweden

ZWEDENLIVERPOOL 2023

Dit zijn alle data ‘Melodifestivalen 2023’

Zaterdagavond 11 maart 2023 weten we met welke inzending Zweden naar het 67e Songfestival trekt. De grote finale van voorronde Melodifestivalen vindt dan plaats. Niet alleen alle data en Zweedse gaststeden van de preselectie zijn bekendgemaakt, Zweedse openbare omroep SVT heeft ook de inschrijvingen voor Melodifestivalen 2023 geopend. (sga)

Er wordt niet afgeweken van het vertrouwde recept: Melodifestivalen verwelkomt elk jaar 28 acts en vindt steeds plaats op zes zaterdagen in februari en maart. Er zijn naar goede gewoonte vier voorrondes, een herkansingsronde en een grote finale, in 2023 weer allemaal op een andere locatie.

Alle data en locaties:

  • 4 februari 2023: Eerste halve finale in Göteborg;
  • 11 februari 2023: Tweede halve finale in Linköping;
  • 18 februari 2023: Derde halve finale in Lidköping;
  • 25 februari 2023: Vierde halve finale in Malmö;
  • 4 maart 2023: Herkansingsronde in Örnsköldsvik;
  • 11 maart 2023: Finale in Stockholm.

Wil je er live bij zijn? Noteer dan 1 november met stip in je agenda. Om 10.00 uur start namelijk de officiële ticketverkoop.

Olympisch

De inschrijvingen voor kandidaten opende eind augustus en loopt nog tot 16 september. Het land van ABBA, Loreen en Måns Zelmerlöw maakt er elk jaar opnieuw een olympische discipline van om hun inzending voor het Eurovisiesongfestival in een wekenlange wedstrijd uit te kiezen en dat wordt in 2023 dus niet anders. De shows zijn dan ook een waar kijkcijferkanon in het Scandinavische land.

Dit jaar won Cornelia Jakobs Melodifestivalen met haar stevige popsong Hold Me Closer. Net zoals in vele voorgaande jaren, stelde de Zweedse Melfest-winnaar niet teleur op het internationale toneel. Jakobs werd knap vierde op het Songfestival in Turijn.

Advertentie