Zweden

ZWEDENMALMO 2024

Finale ‘Melodifestivalen 2024’ op 9 maart

Op zaterdag 9 maart weten we welke artiest Zweden mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2024 in eigen land. Omroep SVT maakte vandaag niet alleen de datum en gaststad van de finale van de preselectie Melodifestivalen 2024 bekend, ook weten we nu de data en de gaststeden van de vijf voorrondes.

De zoektocht naar de Zweedse Songfestivalinzending start voor het grote publiek op 3 februari. Dan vindt de eerste liveshow plaats. Vijf weken later volgt de finale.

Data en locaties

  • Voorronde 1: zaterdag 3 februari vanuit Malmö Arena in Malmö
  • Voorronde 2: zaterdag 10 februari vanuit Scandinavium in Göteborg
  • Voorronde 3: zaterdag 17 februari vanuit Vida Arena in Växjö
  • Voorronde 4: zaterdag 24 februari vanuit Stiga Sports Arena in Eskilstuna
  • Voorronde 5: zaterdag 2 maart vanuit Löfbergs Arena in Karlstad
  • Finale: zaterdag 9 maart vanuit Friends Arena in Stockholm

Gewijzigde opzet

De opzet van de preselectie wijzigt ten opzichte van afgelopen jaar. Door dalende kijkcijfers krijgt de Zweedse voorronde in 2024 een iets andere vorm. Ten opzichte van 2023 nemen twee nummers meer deel en zien we in plaats van vier aankomend jaar dus vijf voorrondes. De herkansingsronde wordt vervangen door een verlenging in de laatste voorronde.

In elke voorronde nemen zes songs deel. De afgelopen twee jaar ging telkens de winnaar van elke voorronde meteen door naar de finale en werd nadien op de andere nummers opnieuw gestemd. In 2024 lijkt er teruggegrepen te worden naar het vroegere concept waarbij de top twee van de stemming doorstoot naar de finale en de nummers drie en vier in de rangschikking een uitnodiging voor de herkansingsronde krijgen. De overige twee liedjes in elke voorronde zijn onherroepelijk uitgeschakeld.

Aantal aanmeldingen

De inschrijving is inmiddels gesloten. De Zweedse omroep SVT heeft aangekondigd 2624 inzendingen te hebben ontvangen. Wanneer we meer weten over de deelnemende artiesten is nog niet bekend.

Advertentie