Zweden

ZWEDEN

Frans: ‘Een volledig album komt er niet’

Hoe emotioneel was het festival voor Frans, hoe kijkt hij terug op zijn deelname, zal hij ooit opnieuw zijn kans wagen, hoe kijkt hij naar en toekomst en bovenal, wanneer kunnen we nieuw materiaal van hem verwachten? Eergisteren was Frans in België en gaf hij ons een antwoord op al deze vragen.

Frans was verrast dat hij in de Belgische hitlijsten te vinden was, naast Laura Tesoro, als enige andere kandidaat van het afgelopen festival. Omdat hij het zo goed doet in België, werd hij door MNM en zijn platenmaatschappij uitgenodigd voor een interview op de Belgische radio. Daarnaast organiseerde MNM een wedstrijd waarbij Frans in de huiskamer van de winnaar zijn songfestivalnummer ten gehore kon brengen.

Frans ervaart zijn songfestivalavontuur als geweldig. ‘Melodifestivalen, de twee weken voor het festival en de apotheose tijdens het festival zijn moeilijk in woorden te omvatten’, zegt hij. Het absolute hoogtepunt was voor hem het moment nadat hij zijn nummer bracht in de finale op zaterdagavond, zijn oortjes uitdeed en hij de volledige Globen Arena voor hem hoorde juichen. ‘Ik werd bijna bang van het overdonderende lawaai’, bekent de jonge Zweed.

Over zijn toekomst is hij nog onzeker: hij moet nog twee jaar studeren voor zijn middelbare opleiding afgelopen is. Hij wil die tijd gebruiken om na te denken over zijn toekomst, een potentiële universiteitsopleiding of een carrière in de muziekwereld. Hij blijft ondertussen gelukkig wel muziek maken. Zijn nieuwe nummer, Young Like Us, wordt op 24 juni uitgebracht. Een volledig album komt er niet aan, Frans wil zich toeleggen op het maken van singles: ‘Mensen kopen geen albums meer, maar streamen via Spotify, Deezer en andere kanalen, we willen onze focus daar op richten en kwalitatief volwaardige nummers brengen die mensen dan in hun playlist kunnen zetten’, verklaart hij.

Justin Timberlake feliciteerde Frans over de kwaliteit van zijn nummer. ‘Dat was voor mij het, op een na beste moment, van het festival, naast het optreden op zaterdag natuurlijk’, vertelt Frans. ‘Het festival en de voorbereiding daar naartoe zijn een geweldige ervaring geweest en om dat te mogen doen in mijn thuisland, was schitterend. Ik ben gelukkig met mijn notering in het klassement en had de tijd van mijn leven. Nog eens deelnemen? Dat denk ik echter niet’, veegt hij van tafel.

Bekijk hier het optreden van Frans tijdens de finale.

play

Advertentie