Zweden

ZWEDEN

Jan Johansen vervangt gediskwalificeerde zanger in ‘Melodifestivalen 2020’

Opschudding in Melodifestivalen-land: een deelnemer voor de tweede voorronde nu zaterdag werd door de SVT gediskwalificeerd omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt. Een vervanger is inmiddels gevonden, en het is een oude bekende. (Bron: Aftonbladet)

Thorsten Flinck is een bekende Zweedse acteur en zanger die acht jaar geleden ook al eens deelnam aan de Zweedse voorronde. Nu zaterdag zou hij voor de tweede keer zijn kans wagen, maar het mag niet zijn: de organisatie van Mello zette de artiest uit de wedstrijd. Flinck wordt verdacht van het uiten van bedreigingen en het toebrengen van vandalisme, en dat achtte de Zweedse omroep reden genoeg voor diskwalificatie.

Opvallend genoeg werd meteen gezegd dat het lied Miraklernas tid wél in de race voor Rotterdam zou blijven, maar dat er naarstig zou worden gezocht naar een andere zanger. En die is inmiddels gevonden: Songfestivalveteraan Jan Johansen zal zaterdag in Göteborg aantreden. Johansen finishte 25 jaar geleden derde op het ESF 1995 in Dublin met de ballade Se på mig en nam nadien nog verschillende keren deel aan Melodifestivalen, telkens zonder evenveel succes.

play

Hij is niet de enige ex-Eurovisiedeelnemer die nu zaterdag aantreedt in de Zweedse preselectie. Ook Anna Bergendahl, die tien jaar geleden voor de eerste en tot hiertoe enige Zweedse uitschakeling in de halve finale zorgde, tekent weer present.

Advertentie