Zweden

ZWEDENVOORRONDES 2020

Lina Hedlund, Linnea Henriksson en David Sundin presenteren ‘Melodifestivalen 2020’

De presentatie van Melodifestivalen 2020 is dit jaar in handen van drie mensen. Dat heeft de Zweedse omroep SVT bekendgemaakt. Die drie zijn Lina Hedlund, Linnea Henriksson en David Sundin.

Lina Hedlund kennen we nog van de vorige editie van Melodifestivalen. Zij nam begin dit jaar deel met het lied Victorious in een poging haar land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Lina is ook de zangeres van de Zweedse groep Alcazar. Haar deelname aan Melodifestivalen 2019 was al haar zesde deelname in totaal. Ze nam zowel solo deel als met haar zus en als lid van Alcazar.

Linnea Henriksson

Linnea Henriksson werd bekend door haar deelname aan de Zweedse versie van Idool in 2010. Daar werd ze vierde. Sinds 2018 is ze de zangeres van een jazzband, Prylf. Linnea presenteerde eerder Musikhjälpen in 2014, de Zweedse versie van het Nederlandse Serious Request en het Vlaamse Glazen Huis. In 2018 deed ze mee aan Så mycket bättre, wat in Vlaanderen op tv te zien is bij VTM als Liefde voor muziek.

David Sundin

David Sundin is een bekende Zweedse komiek. Hij werkte al eerder mee aan Melodifestivalen als scenarioschrijver voor de komische sketches in het programma. David schreef ook scenario’s voor de komische tv-serie Vällkommen till Sverige (Welkom in Zweden) en was verder nog actief in de Zweedse tv-wereld als panellid, voice-over, producent, programmadirecteur en redacteur voor een laatavondpraatprogramma.

In 2015 werd David genomineerd als Beste mannelijke acteur op het Kristallengalan 2015 voor zijn rol in het komische tv-programma Inte OK (Niet OK).

Dit bericht bekijken op Instagram

Melodifestivalens programledare 2020 är… #mello2020 #melfest

Een bericht gedeeld door ✨ Melodifestivalen ✨ (@melodifestivalen) op

Advertentie