Zweden

ZWEDEN

‘Melodifestivalen 2019’: Eric Saade één van de presentatoren

Zweedse omroep SVT heeft onder leiding van Christer Björkman de presentatoren bekendgemaakt die Zweedse voorronde Melodifestivalen volgend jaar in goede banen gaan leiden. Ze zijn met vier. Eric Saade is bij fans van het Songfestival de bekendste naam, of de populairste want in 2011 werd hij met Popular knap derde. Al doet de naam van Sarah Dawn Finer ook een belletje rinkelen.

Eric Saade, Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer en Marika Carlsson. Deze bekende Zweedse koppen presenteren Melodifestivalen 2019. De naam van Carlsson als gastvrouw was al gelekt. Zij is comédienne, terwijl Kodjo Akolor presentator is op de Zweedse televisie.

Ontdek hier alle data en locaties van Melodifestivalen 2019.

Lynda Woodruff

Sarah Dawn Finer is ook een populaire naam. In 2012 was ze één van de drie presentatrices van de voorronde. Vier jaar later mocht ze een van de halve finales mee presenteren. Ze was zelfs al op het Songfestival te zien. Als haar typetje Lynda Woodruff dook Finer op tijdens de festivals van 2013 en 2016. In Malmö mocht ze tijdens de grote finale als zichzelf haar eigen versie van The Winner Takes It All zingen.

Van deelnemer naar presentator 

Eric Saade kent Melodifestivalen vooral als deelnemer. Hij maakte zijn debuut met Manboy, won een jaar later met Popular en maakte in 2015 een gesmaakte comeback met Sting. In 2019 zal hij dus de rol van presentator op zich nemen. Geen vreemde keuze, want in 2013 dook hij al op in de greenroom van het Eurovisiesongfestival in Zweden.

play

Advertentie