Zweden

ZWEDENKIEV 2017

Eerste deelnemer ‘Melodifestivalen 2017’ bekend

De indiegroep Les Gordons (foto) is als eerste zeker van een plekje in de voorrondes van de Zweedse songfestivalvoorronde Melodifestivalen volgend jaar.

Sinds de editie van 2013 wordt een van de finalisten van Svensktoppen nästa, een talentenjacht opgezet door een Zweeds radiostation, een ticket cadeau gedaan om aan te treden in een van de vier deltavlinger of voorrondes van Melodifestivalen. Een vakjury selecteerde de vijfkoppie indiegroep Les Gordons, afkomstig uit het Zweedse Örebro, om in de voorronde aan te treden, hoewel ze evenwel niet als winnaars van de talentenjacht uit de bus kwamen.

De selectie van een artiest voor de Zweedse voorronde is omstreden, want het is nog nooit gebeurd dat een artiest die deelnam via Svensktoppen nästa doorstootte naar de finale van Melodifestivalen. Of Les Gordons die vloek zullen breken, weten we in maart volgend jaar.

Er is nog niets bekend over de 27 andere kandidaten van Melodifestivalen 2017. De inschrijvingen zijn inmiddels wel geopend. Medio oktober komt de geruchtenmolen meestal op gang in de Zweedse boulevardpers, om in november dan de officiële deelnemerslijst te krijgen. De voorronde zal ook volgend jaar weer zes zaterdagavonden in februari en maart in beslag nemen om te komen tot dé Zweedse songfestivalkandidaat.

Les Gordons kregen hun ticket voor hun eigen nummer Need to Feel, dat je hieronder kan beluisteren. Voor Melodifestivalen zal een ander nummer geschreven worden:

play

Advertentie