Zweden

ZWEDENKIEV 2017

Presentatoren ‘Melodifestivalen 2017’ gekend

De Zweedse publieke omroep SVT heeft vanochtend de drie presentatoren voor de nationale voorronde Melodifestivalen gepresenteerd.

Het gaat om zangers Hasse Andersson en David Lindgren en blogger/comédienne Clara Henry. Projectmanager Anette Helenius van SVT geeft aan trots en blij te zijn over en met Melodifestivalen 2017, dat gehouden wordt tussen 4 februari en 11 maart. De finale wordt gehouden in de hoofdstad Stockholm.

Presentatoren met ‘Melfestervaring’

Hasse Andersson is een oudgediende wat Melfest betreft. De 68-jarige nam in 2015 nog deel aan de finale van Melodifestivalen en werd daar vierde met het nummer Guld och gröna skogar. Hij presenteert ook een eigen programma op de kinderzender van SVT.

David Lindgren, 34 jaar, nam zelfs meerdere malen deel aan de Zweedse voorronde. In 2012 zong hij Shout it Out (vierde in de finale), in 2013 werd hij achtste in de finale met Skyline en in 2016 haalde hij een elfde plaats met We are Your Tomorrow. Ook David heeft ervaring opgedaan als presentator van het speciale kinderkanaal van SVT.

Clara Henry moet voor de komische noot zorgen. De pas 22-jarige blogger en comédienne heeft een eigen kanaal op Youtube met zo’n 400.000 volgers. Daarnaast heeft ze een eigen talkshow op de Zweedse commerciële tv. Bij Melodifestivalen 2014 was ze een backstage reporter voor SVT Play, de online dienst van de publieke omroep.

Advertentie