Duitsland

DUITSLANDSTOCKHOLM 2016

Duitse voorronde ‘Unser Lied für Stockholm’ op 25 februari

Er zijn meer details bekend geraakt over de selectieprocedure in Duitsland, nadat Xavier Naidoo’s deelname werd teruggeroepen.

In november maakte de Duitse omroep bekend dat Xavier Naidoo naar Stockholm zou gestuurd worden. Het publiek was misnoegd over de interne selectie en ook Naidoo lag meteen onder vuur. Kort nadien besloot NDR hem thuis te laten.

Intussen is er meer informatie over de manier waarop men op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat. Op 25 februari 2016 vindt Unser Lied für Stockholm plaats. Daarin zullen tien artiesten aantreden waarbij het publiek het voor het zeggen heeft. Dit jaar zal er geen wildcard van het Clubkonzert zijn zoals de voorbije jaren.

Het is nog niet duidelijk of Barbara Schöneberger het programma presenteert. De Keulense firma Brainpool zal wel opnieuw de productie verzorgen. Dat is het bedrijf achter Stefan Raab. Hij stond in 2000 zelf op het songfestivalpodium in Stockholm en presenteerde de show in Düsseldorf in 2011. De Duitse entertainer heeft in december afscheid genomen van zijn tv-carrière.

Wie de tien kandidaten zijn, blijft nog even afwachten. De namen van Mia, BOY, Olli Schulz, AnnenMayKantereit, Benne, Joris, Namika, Cäthe, Wilhelm Tell Me, Miu en Sara Hartman circuleerden op het internet, maar NDR heeft bevestigd dat deze namen niet kloppen.

Vorig jaar viel er ook al heel wat drama te bespeuren bij de Duitse voorronde. Toen won Andreas Kümmert de Duitse finale, maar liet hij het ticket over aan Ann Sophie. Die scoorde op haar beurt nul punten in Wenen, samen met gastland Oostenrijk. Eerder waren de Duitse vertegenwoordigers uit 1964 en 1965 al puntenloos geëindigd.

Advertentie