Algemeen

ALGEMEEN

Nooit eerder geziene beelden Songfestival 1964 opgedoken

Op het sociale netwerk Reddit zijn beelden opgedoken van het Eurovisiesongfestival 1964. Van dat festival zijn zo goed als alle opnames verloren gegaan na een brand bij de toenmalige organiserende Deense omroep. Op de ontdekte opnames is onder andere de prijsuitreiking van winnares Gigliola Cinquetti te zien.

De Redditgebruiker ontving de beelden naar eigen zeggen van Finse omroep YLE. De persoon in kwestie contacteerde verschillende Europese omroepen in de hoop meer beelden terug te vinden van het Eurovisiesongfestival 1964. Kijk hieronder naar de door Finland vrijgegeven beelden.

Op de beelden zijn gastvrouw Lotte Wæver, winnares Gigliola Cinquetti, haar componist Mario Panzeri en het Hoofd Amusement van omroep DR te zien. Die laatste reikt een medaille uit aan Gigliola. Haar prijs komt met een mooie close-up in beeld. Nadien zingt de artieste nogmaals haar winnende inzending, de klassieker Non ho l’età.

Niet geclaimd

De ontdekte opnames hebben ondertussen hun weg gevonden naar YouTube. Op dit moment hebben nog geen omroepen of de EBU zelf de beelden geclaimd. Vraag is of dit fragment online zal blijven staan of het vroeg of laat opnieuw zal verdwijnen. Het is nog steeds wachten en hopen op de volledig opgenomen uitzending van het Eurovisiesongfestival 1964. De opnames gingen verloren na een brand bij de Deense omroep. Dit festival is samen met dat van 1956 het enige waar geen volledige opnames van bestaan.