Algemeen

ALGEMEEN

Fake news of waarheid? ‘Salvador Sobral wacht op dringende harttransplantatie’

Portugal laat zich op het komende songfestival vertegenwoordigen door zanger Salvador Sobral. Die blijkt momenteel niet kerngezond te zijn. Hij heeft ernstige hartproblemen en wacht op een transplantatie. Zijn management zegt dat het hele verhaal niet klopt, en dat hij enkel operaties onder ging voor hernia’s.

De Portugese zanger staat op de wachtlijst om een nieuw hart te krijgen. De gezondheidsproblemen van Salvador zijn dan ook serieus, waardoor een harttransplantatie dus niet kan uitblijven. Volgens Flash! moet de jongeman tegen het einde van dit jaar geopereerd worden, maar voorlopig is er nog geen geschikte donor gevonden. Sobral kampt al erg lang met hartproblemen, en draagt in afwachting van zijn zware operatie zelfs een soort uitwendige pacemaker met batterijen. Om die rond zijn middel te dragen moet hij noodgedwongen vrij wijde en lossen kleren dragen. Dat moet zijn outfit verklaren die hij droeg tijdens de songfestivalselecties van zijn thuisland én in Kiev.

Vlak voor de finale van voorronde Festival da Canção ging de jongeman al onder het mes. Toen voor twee hernia’s. De zanger had na de operatie nog veel pijn en dat was dan ook de reden waarom hij soms vreemde en krampachtige bewegingen maakte tijdens zijn optreden(s) in de voorronde. Dat staat te lezen op Flash!.

Nu Sobral het songfestival gewonnen heeft, komen deze verhalen weer naar boven. Volgens zijn management kloppen de geruchten niet. Althans niet over zijn hart. De zanger heeft wel degelijk gezondheidsproblemen, maar minder ernstig. Dat is ook de reden waarom hij niet aanwezig was tijdens de eerste repetities.