Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Duncan Laurence: van ‘Arcade’ naar ‘Love, Don’t Hate It’

De Nederlandse Songfestivalwinnaar Duncan Laurence is terug met nieuwe muziek. Voor het eerst sinds zijn overwinning in Tel Aviv brengt hij nieuwe muziek uit. Laurence koos voor Love, Don’t Hate It als nieuwe single. Ilse DeLange is horen als backing. De zanger heeft trouwens nog meer goed nieuws: hij mag tekenen bij een grote platenmaatschappij.

Duncan Laurence heeft een tijdje gewacht om nieuwe muziek uit te brengen. ‘Ik wil een nieuw nummer pas uitbrengen als het steengoed is; ik ga me daar niet in haasten. Dat is mijn overweging geweest om eventjes te wachten. Ik draai al lang mee in de muziekwereld en ik wéét gewoon dat het liedje het allerbelangrijkste is’, zei hij daarover in september in ons interview.

Los Angeles

Uiteindelijk viel de keuze op Love, Don’t Hate It als nieuwe release. Het is een van de nieuwe liedjes die Duncan schreef in Los Angeles. Het Literair-journalistieke Eurostory beveelt het lied aan omdat het ‘lokkend en overtuigend’ is. Voor het nummer werkte de Nederlander samen met Sam Farrar, Michelle Buzz, Robert Gerongco en Samuel Gerongco. Muziekmakers die al voor Christina Aguilera en Lady Antebellum werkten. Mentor Ilse DeLange is in de achtergrond als backing vocal te horen.

play

‘Antwoord op haat in de wereld’

Volgens het Algemeen Dagblad zegt Duncan Laurence dat dit liedje een antwoord is op alle haat in de wereld. ‘Het gaat over het vechten voor wie je bent en van wie je wilt houden. Er zijn geen grenzen als het gaat om liefde. Het is het puurste dat we op deze wereld hebben en toch moeten veel mensen, onder wie ikzelf, er elke dag voor vechten. Vanwege hun uiterlijk, hun overtuigingen, hun geslacht of hun seksualiteit.’ De Songfestivalwinnaar bracht zijn nieuwe single al live op de Nederlandse tv:

Platencontract 

Dat het goed gaat met de prille carrière van de zanger, wisten we al. Nu volgt er een nieuwe mijlpaal. Duncan mag namelijk tekenen bij platenmaatschappij Capitol. Ze willen op internationaal vlak met de jongeman samenwerken. Waardoor de verwachtingen voor zijn debuutalbum meteen hoog liggen.