Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Ga je PED tegen met optredens van deze Songfestivalartiesten

Het Eurovisiesongfestival is weer achter de rug, het is weer een jaar wachten op en smachten naar het volgende. Tenzij je ook alle voorrondes volgt uiteraard. Al zijn er ook veel optredens van Songfestivalartiesten in België en Nederland waarmee je die post-Eurovisiedepressie tegen kan gaan in afwachting van de editie van 2022.

Ilse DeLange

Nederlands Songfestivaltrots in 2014 staat op 20 september in Paradiso. Tickets lijken jammer genoeg niet meer te krijgen, maar je kunt altijd een poging wagen op Ticketswap, waar aan eerlijke prijzen concerttickets doorverkocht kunnen worden.

Clouseau

Voor deze groep op het Songfestival moeten we al terug naar het jaar 1991 en over het resultaat toen hebben we het misschien beter niet meer, maar Clouseau is ondanks dat nog altijd actief. Op 23 januari 2022 staat deze Belgische groep in Paradiso in Amsterdam. Iets vroeger, op 15 en 16 oktober van dit jaar, staat Clouseau ook in De Roma in Borgerhout.

Duncan Laurence

De recentste Nederlandse Songfestivalwinnaar zal uiteraard meerdere keren optreden in zijn thuisland. Op 21 oktober staat hij in Breda, op 27 oktober in Rotterdam (uitverkocht), op 31 oktober in Nijmegen (uitverkocht), op 3 november in Zwolle, een dag later in Tilburg en nog een dag later in Groningen. Op 6 november treedt Duncan op in Amsterdam, op 13 november in Hengelo en op 18 november in Utrecht. Tickets en info: hier. In het voorjaar van 2022, op maandag 21 februari, is ook in Het Depot in Leuven een optreden gepland.

Salvador Sobral

De enige Portugese Songfestivalwinnaar ooit komt zowel naar België als naar Nederland. Ook deze optredens stonden al eerder gepland, maar werden uitgesteld. Op 1 november is zijn optreden in het Concertgebouw van Amsterdam, op 3 november staat de Portugese zanger in de theaterzaal van Vooruit in Gent. Eerder gekochte tickets blijven geldig. Het concert lijkt nog niet uitverkocht te zijn, op de site staat momenteel vermeld dat tickets voor Gent nog niet te koop zijn.

Loïc Nottet

Het concert van onze Belgische Songfestivaltrots uit 2015 had al plaats moeten vinden, maar gaat uiteindelijk door op 25 november van dit jaar in Vorst Nationaal. Tickets zijn nog steeds hier te koop. Op 23 oktober staat de zanger uit Courcelles ook in het Koninklijk Circus in Brussel, dat optreden is jammer genoeg uitverkocht. Ook hier: Ticketswap.

Sandra Kim

Onze nog steeds enige Belgische Songfestivalwinnaar doet op vrijdag 5 november het Capitole in Gent aan. In 2020 won ze nog glansrijk de Belgische editie van The Masked Singer, nu heb je de kans deze geweldige zangeres ook live aan het werk te zien. Tickets: hier.

Het Grote Songfestivalfeest

Op 9 december wordt in de Ziggo Dome voor de tweede keer Het Grote Songfestivalfeest georganiseerd. Tot hiertoe zijn optredens aangekondigd van Songfestivallegendes als Brotherhood of Man, Carola, Marija Serifovic, Netta, Kristian Kostov, KEiiNO, Johnny Logan, Loreen, Verka Serduchka en onze eigen Sandra Kim. Dat is nog niet alles, er zullen nog meer namen aangekondigd worden. Tickets: hier.

Mahmood

Mahmood, die voor een evenaring zorgde van het beste Italiaanse resultaat na de recentste overwinning, tot dit jaar, komt zowel naar België als Nederland. Op 15 december is hij te zien in Melkweg, Amsterdam, op 18 december in De Roma.

Barbara Pravi

Deze Franse zangeres, de runner-up van het Songfestival dit jaar, zal zelfs twee keer optreden in België. Het Songfestival 2021 was nog niet begonnen of ze kondigde al een tournee aan om haar nog uit te brengen album te promoten. Toegegeven, deze concerten zijn eerder om in de sfeer te komen voor het Songfestival van 2022 dan de PED van 2021 tegen te gaan. Het concert in Melkweg, Amsterdam op 28 maart is uitverkocht. Op 29 maart 2022 staat ze in La Madeleine in Brussel, een dag later in Trocadéro in Luik. Tickets voor het optreden in Brussel zijn hier te koop, voor de show in Luik kun je hier terecht.

Geike Arnaert

Ook Geike Arnaert zal optreden in De Roma, op vrijdag 8 april 2022. Op het Songfestival stond ze nog samen met de andere leden van Hooverphonic, maar ze blijft het ook solo doen. Voor tickets: klik hier.

Dadi Freyr

Tijdens de liveshows van het Eurovisiesongfestival is de IJslandse vertegenwoordiger in het hotel gebleven wegens een coronabesmetting bij een van de groepsleden. Op 28 april zal de zanger in De Roma in Borgerhout staan, 2 dagen later staat hij in Melkweg in Amsterdam, beide concerten zijn uitverkocht, er is telkens een wachtlijst.

Céline Dion

De Canadese zangeres die in 1988 voor Zwitserland won, was van plan twee keer in België op te treden, maar heeft door de grote vraag naar tickets een derde optreden aan de kalender toegevoegd. Op 3, 4 en 6 september 2022 staat ze in het Sportpaleis in Antwerpen. Enkel voor dat laatste concert zijn nog tickets te krijgen. Ook Nederland mag zich verheugen op drie optredens van Céline Dion, op 9, 10 en 12 september 2022. Tickets voor 9 september: hier, tickets voor 10 september: hier.

Måneskin

De recentste Songfestivalwinnaar treedt niet alleen op in Wallonië, maar komt nu ook naar Brussel (10 februari) en Amsterdam (3 maart) met de tournee Loud Kids on Tour. Tickets zijn vanaf donderdagmiddag 30 september om 12.00 uur te koop.