Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

‘#LikeMe’: deze Songfestivalliedjes kregen eigentijdse versie

De jeugdserie #LikeMe is immens populair en de liedjes die erin gebracht worden krijgen dankzij de reeks een tweede leven. In die eerste twee seizoenen kregen ook verschillende Songfestivalklassiekers een nieuw jasje aangemeten. Maar hoe klonken die leuke versies van Liefde is een kaartspel of J’aime la vie nu ook alweer? Ontdek hieronder alle inzendingen die te horen waren in de serie.

Nicole & Hugo – Baby, baby

De makers moeten fans van het Eurovisiesongfestival zijn. Want in het begin van het eerste seizoen zongen de jongens en meisjes van #LikeMe al meteen klassieker Baby, baby. In de gangen van de school maakten de tieners er een soort van Vlaamse Grease van. Het grappigste detail zit in de staart van de clip. Want dé Hugo, zelf als acteur te zien in serie, zegt met een knipoog: ‘De jeugd en hun muziek van tegenwoordig!’.

play

Lisa del Bo – Liefde is een kaartspel

Karen Damen die haar eigen versie van onze Songfestivalinzending uit 1996 brengt? Ze deed het! Als wedding planner Saskia eert ze Lisa del Bo. Iets waar Karen best blij om is: ‘Dat nummer was uiteraard al superleuk maar klinkt nu weer heerlijk eigentijds. Hopelijk kunnen alle generaties het weer uit volle borst meezingen!’, is haar reactie.

play

Liliane Saint-Pierre – Soldiers of Love

Ook de zangeres die in 1987 een thuismatch speelde, zag haar liedje een nieuw leven krijgen. Tijdens een opstand op school is het nieuwkomer Maria die vol overtuiging Soldiers of Love brengt. De tekst werd hier en daar licht aangepast. Zo is het slokje wijn van Liliane verdwenen.

play

Nicole en Hugo – Goeiemorgen morgen

Daar is ons favoriete showbizzkoppel weer! De twee liedjes van Nicole en Hugo zitten allebei verwerkt in #LikeMe. Dit nummer, dat ze uiteindelijk niet zelf konden brengen in Dublin, hoorde je in het tweede seizoen. Acteurs Sven De Ridder, Gunther Levi en Maksim Stojanac maakten er een heel leuke versie van, met dito videoclip.

play

Sandra Kim – J’aime la vie

Caro, het hoofdpersonage in de veelbekeken jeugdreeks, waagt zich dankzij Sandra Kim aan het Frans. Op een tripje naar de Ardennen zingt ze ons winnende Songfestivalliedje, J’aime la vie. Deze versie was al te horen in de eerste aflevering van het tweede seizoen. Het nummer blijft populair, dat bewijzen de ruim één miljoen weergaven op YouTube.

play

Maribelle – Ik hou van jou 

De grootste fans van het Songfestival hadden het waarschijnlijk al ontdekt. Er werd zelfs een Nederlandse inzending gecoverd. Het is te zeggen; eigenlijk stak de cast van #LikeMe het liedje van Dana Winner in een nieuw jasje. Maar Dana’s nummer is uiteraard een cover van Ik hou van jou, dat in 1984 door Maribelle op het liedjesfestival werd gebracht. Caro zingt het liedje aan het graf van haar overleden moeder.

play

Lisa del Bo – Vlinder

Het laatste liedje in dit lijstje had het Songfestival bijna gehaald. Want lieve Lisa del Bo haalde er in 1993 de finale van de Vlaamse voorronde mee. Dit is tot nu toe het enige liedje uit een voorronde (en het festival niet haalde) dat gebracht werd in #LikeMe. Vlinder was te horen toen er een feestje los barstte in de slaapkamer van Caro!

play