Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Netta genomineerd voor ‘OUTtv Media Award’

Elk jaar reikt de zender OUTtv de Media Award uit aan iemand die de LGBT+-gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media. De uitreiking verliep tot vorig jaar apart in Nederland en België, maar vanaf dit jaar wordt er één award gegeven. In het verleden werd de prijs in Vlaanderen al uitgereikt aan de Songfestivalwinnares van 2014, Conchita Wurst, premier Charles Michel en K3. In Nederland kregen Ferry Doedens, Mirella van Markus, Boris Dittrich en Barbara Barend deze award de voorbije jaren.

De genomineerden dit jaar zijn journaliste Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, journalist Rémy Bonny, Songfestivalwinnares Netta, Olympisch skiër Gus Kenworthy, reality ster Rogier van der Linden, LGBT+-activiste Dinah de RiquetBons en Amsterdams burgemeester Femke Halsema. Voor de eerste keer sinds de start in 2011 zijn ook nog eens twee transvrouwen genomineerd. Vorig jaar ging K3 met de prijs aan de haal, omdat ze met het nummer Prinsesje en Superman ‘transseksualiteit’ bespreekbaar maakten in de media, maar vooral in de samenleving.

Netta en de LGBT+-gemeenschap

Vlak na het winnen van het Eurovisiesongfestival 2018 gaf de winnares al complimenten aan de homogemeenschap door te zeggen dat een groot deel van haar team er deel van uitmaakt en ze hen op handen draagt. Nog eerder dit jaar op 18 juli werd er in Israël voor een wet gestemd die het draagmoederschap moet versoepelen en alhoewel premier Netanyahu in eerste instantie akkoord ging dat ook mensen van hetzelfde geslacht de hulp van een draagmoeder konden inschakelen, krabbelde hij uiteindelijk toch terug. De holebi-gemeenschap reageerde kwaad en ook voormalig winnares en icoon Dana International en huidig laureate Netta hadden een mening. Zo postte Netta een foto op Instagram met een duidelijke boodschap: ‘we zijn allemaal gelijk’.

Wil je graag stemmen?

Je kan Netta (of één van de andere genomineerden) helpen door je stem uit te brengen. Vorig jaar brachten meer dan 4.000 mensen hun stem uit in Vlaanderen en Nederland samen. Stemmen voor de meest LGBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid 2018 kan vanaf nu tot en met 31 oktober door naar deze pagina te surfen! Later op het jaar zal op de zender via een uitreiking de winnaar bekend gemaakt worden.