Junior 2020

JUNIOR 2020

Chanel Monseigneur vertegenwoordigt Malta op Junior Eurovisiesongfestival 2020

De 9-jarige Chanel Monseigneur zal Malta vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020. De Maltese publieke omroep PBS organiseerde een nationale finale, Malta Junior Eurovision Song Contest, die Chanel won met het lied Chasing Sunsets uit een deelnemersveld van twaalf acts.

Can't wait to represent ?? in the Junior Eurovision Song Contest ? Thank you everyone for your support especially my amazing team❗️?

Geplaatst door Chanel Monseigneur op Donderdag 1 oktober 2020

De winnaar van de show werd bepaald door vijftig procent jurystemmen en vijftig procent publieksstemmen. Leah Mifsud eindigde tweede met Anywhere, Mychael Bartolo Chircop werd derde met The Child From Inside.

Het lied

Het lied Chasing Sunsets werd geschreven door Aleandro Spiteri Monseigneur, Peter Borg en Joe Roscoe met de tekst van Emil Calleja Bayliss.

play

De kandidaten

Het format van de nationale finale bleef hetzelfde als vorig jaar, maar deze keer mochten er ook zelfgeschreven liedjes worden ingezonden. Van alle inzendingen bleven deze twaalf acts over;

 1. Leah Cauchi – Anġli (Angels) 
 2. Michela Caruana – Replay
 3. Emma Cutajar – Modern-Day Cinderella
 4. Mariah Cefai – Change The Silence
 5. Chanel Monseigneur – Chasing Sunsets (1)
 6. Anneka Xerri – Moving
 7. Mychael Bartolo Chircop – The Child From Inside (3)
 8. Yulan Law & Gianluca Cilia (JESC 2017) – Deck of Cards
 9. Leah Mifsud – Anywhere (2)
 10. Kaya Gouder Curmi – Made of Stars
 11. Isaac Tom – Beside Me
 12. Zaira Mifsud & Eksenia Sammut – Only Live Once

De jury

De professionele jury bestond uit;

 • Eliana Gomez Blanco (JESF 2019)
 • Michela Pace (ESF 2019)
 • Dominic Cini (zanger en componist)

Over Chanel

Chanel werd geboren op 2 januari 2011 en woont in Mosta, Malta. Vanaf jongs af aan had ze al een grote passie voor zingen. Haar eerste zang- en muziektheorielessen kreeg ze drie jaar geleden, sinds vorig jaar speelt ze ook piano. Ze nam al deel aan verschillende locale zangwedstrijden. Vorig jaar won ze tijdens een van die wedstrijden de prijs voor ‘Beste zangeres van het jaar’. In 2018 nam ze voor het eerst deel aan een internationale wedstrijd in Litouwen (Music Talent League), waar ze de eerste prijs won in haar leeftijdscategorie. Vorige zomer nam ze ook al deel aan Talent World Contest in Italië en afgelopen december aan Riga Symphony in Letland waar ze bij beiden de eerste plaats won.