België

BELGIE

‘Before the Party’s Over’ stijgt door naar #11 in Vlaamse Ultratop 50

Na een aarzelende start is er nu al beduidend meer animo voor de Belgische Songfestivalinzending – in Vlaanderen toch. Before the Party’s Over stijgt 28 plaatsen ten opzichte van de Vlaamse Ultratop 50 van vorige week.

Mustii’s song voor Malmö strandt op een zucht van de top tien en palmt deze week de elfde plek in. Benieuwd in hoeverre onze bijdrage voor het Songfestival 2024 de komende weken nog kan doorgroeien.

Ook in de Franstalige Ultratop is er voor het eerst een notering weggelegd voor Mustii. Daar komt de song binnen op een zeer bescheiden 49e plek.

Andere landen

In andere landen is al meer lokale interesse in de eigen Songfestivalinzending. Enkele voorbeelden op een rij: in Kroatië staat Rim tim tagi dim van Baby Lasagna momenteel op nummer vier, No Rules! uit Finland piekte op nummer zes. Fighter van Tali is solidair met Mustii en bezet de 11e plek in de Luxemburgse hitlijst. Teresa & Maria en Luktelk, de songs afgevaardigd door respectievelijk Oekraïne en Litouwen, haalden in eigen land nu al de top van de charts.

Ook succes is er onder meer voor enkele inzendingen van de Big 5-landen. Zorra van Nebulossa groeide uit tot een top vijf-hit in Spanje. Mon amour van Slimane piekte op nummer 26 in Frankrijk, maar opvallend genoeg ook op de 13e in de Franstalige Belgische Ultratop 50. Het Italiaanse lied voor Malmö, La noia van Angelina Mango, haalde al de hitlijsten in eigen land, maar ook in Zwitserland, San Marino en Kroatië.