België

BELGIEROTTERDAM 2021

Euforie bij Hooverphonic na aankondiging finaleplek Songfestival 2021

België heeft zich voor het eerst sinds 2017 geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival, met dank aan de VRT, Hooverphonic en de Belgische delegatie in Rotterdam. De reacties zijn, uiteraard, ronduit euforisch.

‘Het is surreëel’, zei Alex Callier meteen na afloop van de halve finale aan VRT NWS. ‘Het was zó spannend. Geloof het of niet, ik ben sprakeloos, en dat gebeurt niet vaak.’ Aan Radio 1 zei hij later dat de ontlading zo groot was dat hij zelfs zijn arm bezeerde. ‘Er lag behoorlijk wat druk op onze schouders, dus de afgelopen dagen waren heel spannend’, klonk het in de MNM-ochtendshow van Songfestivalcommentator Peter Van de Veire.

Ons land werd pas als negende en voorlaatste afgeroepen als qualifier. ‘Er stonden aanvankelijk geen camera’s in onze buurt, dus dat is normaal gezien niet zo’n goed teken’, zei Alex Callier bij Van de Veire. Toen er toch een kwam, vreesde zangeres Geike Arnaert dat die er alleen maar kwam ‘om onze teleurstelling te filmen’, al draaide het dus anders uit. Nadien liet ze weten zeer opgelucht te zijn, maar de bekendmaking van de finalisten vond ze ‘eigenlijk niet zo tof’.

Ook op sociale media was er veel enthousiasme:

Bekijk hier de persconferentie achteraf en loting voor de finale 

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021 en neemt dus zaterdag deel aan de finale in Rotterdam. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.